avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune

buna ziua. tatal meu si sora lui au mostenit de la parinti 3 parcele de pamant. una de 500 m, una de 900 m si una de 3000 m. pamant extravilan. dar nu au facut iesirea din indiviziune. am dori sa stim cum se poate face, cum putem sa l impartim. corect ar fi jumatate din fiecare bucata pentru fiecare. as vrea sa stiu variantele si pe cale amiabila si altfel daca nu ne vom intelege. multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CaraD , utilizator 09:37, 26 Martie 2018
La notar. Daca nu exista buna intelegere, notarul va indruma catre instanta
multumesc. acum se face cadastrarea nationala si vom avea cadastru pe toata suprafata mostenita. dar mai tre inca un cadastru? pe jumatatile care vor reveni fiecaruia? am inteles ca bucata de 500 m nu poate fi impartita in doua? ca ar fi prea mica?
Dvs vreti sa impartiti fiecare lot in jumatate? V-ar fi de folos in felul acesta? Se pot atribui dupa cum va intelegeti, fiecare proprietar primeste cate unul din loturile mici iar cel mare se poate diviza in doua loturi de 1300 si respectiv 1700 metri de pilda. Sau dupa cum va intelegeti, se pot atribui un lot mai mare cu o plata catre cel care primeste lotul mai mic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj voluntar MITI78 MITI78 Pentru un partaj la notar in care toti mostenitorii sunt de accord sa obtina fiecare cate o bucata de pamant fara a fi nevoie de divizarea loturilor(pe titlu ... (vezi toată discuția)
Modalitate impartire mostenire ionut_mihaiu ionut_mihaiu Buna ziua, Va deranjez si eu cu o intrebare aparent simpla... Cum se poate imparti mostenirea ? Situatia este aceasta, 5 frati au mostenit pamantul ... (vezi toată discuția)
Indiviziune ContSters172999 ContSters172999 Suntem 3 mostenitori (eu si doi frati de tata) cu vocatie succesorala cu drept din mostenire 1/3. Am mostenit de la tatal nostru 6 ha teren extravilan ... (vezi toată discuția)