avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prezenta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prezenta

Buna seara as dori sa va retin atentia cu o intrebare pentru a ma sfatui ce sa fac. M-i sa furat bicicleta din uscatoria de la bloc, am depus plangere la Politie dupa un timp au fost prinsi, judecati de Tribunal si condamnati, eu nu am avut nici un fel de pretentie, dar mi-a venit acasa o citatie de la Curtea de apel in care spune sa ma prezint in data de .....in calitate de parte civila. Intrebarea mea este daca au facut recurs este obligatoriu sa ma prezint la Curtea de apel,
Mentionez ca si din partea Judecatoriei am primit 3 instiintari privind procesul de furt si nu m-am prezentat.
Cel mai recent răspuns: florin 71 , utilizator 09:08, 29 Martie 2018
Daca nu exista mentiune de mandat de aducere si amenda puteti sa nu va prezentati la acest termen.
Daca v-au citat de la Curtea de apel, inseamna ca au facut apel (daca ar fi facut recurs, v-ar fi citat de la Curtea de recurs). V-au citat pentru ca judecarea apelului se face cu citarea partilor (de altfel si daca ar fi fost vorba despre recurs, judecarea s-ar fi facut tot cu citarea partilor) si instanta este obligata sa va citeze. Daca nu v-ar fi citat ar fi existat riscul ca dvs sa va revoltati si sa spuneti "de ce nu m-ati citat?", asa incat ca sa evite acest risc, v-au citat, obligati fiind de lege.
Multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt de lemne hotii au furat lemne din padurea mea. ocolul silvic ... gulia3000 gulia3000 FURT DE LEMNE HOTII AU FURAT LEMNE DIN PADUREA MEA. OCOLUL SILVIC SI CU MINE SUNTEM PARTI INTIMATE. PROCURORUL A RENUNTAT LA URMARIAREA PENALA. ATUNCI ... (vezi toată discuția)
Citatie toni1206 toni1206 Buna ziua! As dori un sfat daca se poate in legatura cu urmatoarele: In urma cu doi ani am fost victima unei talharii, in urma careia mi s-a furat geanta cu ... (vezi toată discuția)
Bună seara. am dosar pentru furt calificat și am o întrebare vă rog să ma ajutați. am 23 ani, ... Em Elena Em Elena Bună seara, am o întrebare vă rog să ma ajutați. Am 23 ani, am furat dintr-un magazin din mall bunuri în valoare de 800-900 lei pe care cand ma prins ... (vezi toată discuția)