sunt o mama necasatorita care isi creste singura copilul.pe certificatul de nastere la numele tatalui este liniuta.am fost crescuta la randul meu de o matusa care dupa moartea mamei nea luat in tutela.acum batrina are 87 de ani si sufera de cecitate.iam facut pensie de handicap cu drept de insotitor.spuneti va rog daca poate batrina sal infieze pe baiatul meu.
multumesc mult ptr sfaturi toturor.ca sa lamuresc mai bine situatia,vreau sa adaug urmatoarele:matusa mea e a doua sotie a unchiului meu,decedat in 1994,tatal unei fete dintro casatorie anterioara..s-a facut succesiune dupa el,dar niciodata pina acum nu sa pus in aplicare drepturile de mostenitor,fata acestuia insusindu-si dreptul de proprietate asupra intregii averi.cum am mai spus matusa mea sufera de cecitate,si am luato in intretinere imediat dupa ce a ramas vaduva,la inceput sora mea ,care acum este plecata in Italia,si de 3 ani o ingrijesc eu.acum am intocmit actele necesare ptr pensie de handicap(nevazatori) cu drept de insotitor pentru mine.intrebarea mea este mai trebiue facut intre noi contract de intretinere?mai are dreptul de a-si scoate mostenirea dupa sot?mentionez ca ia dat mostenire deja sorurii mele un teren pe care aceasta ulterior l-a vandut,deci a inzestrat-o.tot ceea ce as vrea e ca s-o mosteneasca fiul meu pe ea.este vreo posibilitate sa poata avea dupa ea pensie de mostenitor?contractul de intretinere se face la notar,nu? multumesc.
Of, of... de oamenii nu spun totul de prima data?
Deci, daca s-a facut succesiune dupa fostul sot asta inseamna ca matusa dvs. poate sa dispuna cu succes de partea sa din mostenire (instrainare, testament etc.).
Dintre toate actele testamentul este cel mai putin costisitor.