Buna ziua! In cursul zilei de 25.03 am fost implicat intr-un accident rutier cu un atelaj hipo, soldat fara victime dar cu avarierea masinii personale. Eu stationam pe partea dreapta a carosabilului cand un cal care tragea aceasta caruta in viteza, a sarit pe masina mea...avariindu-mi capota, aripa fata stanga si oglinda fata stanga. In urma acestui incident am apelat 112, carutasu a plecat de la locul faptei, iar echipajul de politie (rurala) care a sosit la fata locului mi-a spus ca nu are ce sa ii faca..iar eu pentru recuperarea prejudiciului sa merg in civil. Trebuie sa depun o plangere la politie? sau sa merg la tribunal?
Aveti 2 variante fie formulati o plangere penala a carei solutionare poate sa dureze ani sau formulati o actiune civila daca cunoasteti identitatea faptuitorului cu obligatia de a timbra la valoarea pretentiilor si cu posibilitatea sa nu aveti ce executa silit chiar daca castigati.Dilema dvs ar trebui discutata cu un av pt a va preciza costuri,durata,avantaje,dezavantaje.