avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pretenții materiale exagerate după concubinaj. În ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pretenții materiale exagerate după concubinaj. În urma pronunțării instantei la o sumă, pot cere eșalonarea ei?

Buna seara.
In urma unui unei proces intentat de fostul concubin cu la privire la contributiile lui in apartamentul MEU proprietate personala... acum astept pronunțarea pe data de 17. El cere suma de 20.000 euro bani ce i au fost trimiși de catre mama lui din alta tara, bani pe care susține ca i a investit in imobilul meu. Acest imobil a fost achizitionat cu Prima Casa la începutul relatiei noastre si de aceea sustine caare pretentii din renovari si investitii. Insa acestea sunt exacerbate si am adus dovezi ca eu am platit ratele si ca renovarile au fost undeva pe.la 4000 euro
Judecătorul a spus ca e clar ca nu are cum sa primeasca atat insa nici nimic...
Intrebarea mea este :in urma pronunțarii instantei la o suma pot cere esalonarea ei ? Pt ca eu m am casatorit..am 2 copiii ,nenumarate rate si operatie la institutul oncologic . Daca aduc aceste dovezi e posibil sa reusesc sa esalonez suma ? Ma gandeam undeva la 200 de lei pe luna ...
Bineinteles ca voi actiona in acest sens pana nu ramane definitiva hotararea. Insa vreau sa stiu daca se poate cere plata esalonata pe o perioada de cca. 5-10ani ?
Ultima modificare: Joi, 5 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, va va executa silit. Daca suma nu depaseste 10 mii de lei, veti avea poprire pe salariu. Daca depaseste, executarea poate fi si imobiliara.
Ca sa puteti plati esalonat, ar trebui sa fie hotarat de catre instamta, ori nici nu ati cerut de la inceput si nici fostul nu va fi de acord.
Din ce ziceti, pare ca de investit a investit de mult, nu pare o ceva recent daca v-ati si casatorit de atunci, Ati fi putut invoca prescriptia daca au trecut 3 ani de cand a investit pana cand v-a actionat in judecata.
Din ce am discutat cu avocatul executarea nu poate fi imobiliară deoarece este luat cu prima casa si este ipotecat apartamentul. Nu am putut invoca prescriptia pt ca el a solicitat nu doar pt renovari ci si pt plata ratelor (insa nu a putut dovedi )
Relatia s a încheiat in decembrie 2015 iar el a intentat proces in 2017 ian.
In concluziile scrise va cere avocatul acum esalonare.
Chiar asa sa fie posibil sa nu se poata plati esalonat ? Totusi am rate am 2 copii si operatie la oncologie recent :(

Ultima modificare: Vineri, 13 Aprilie 2018
gi-jane2, moderator
Daca am 2 copii in intretinere,rate f mari si operata recent la.oncologie ... as putea diminua cu executorul ratele lunare ?eu am acum venit de cca. 3000 lei insa raman cu 1500 in urma platilor mai sus mentionate.
Se pot discuta aceste aspecte cu executorul ?

Ultima modificare: Vineri, 13 Aprilie 2018
gi-jane2, moderator
Cereti acum plata esalonata pe cateva luni, un an, mai tarziu, dupa ce se hotaraste, nu mai obtineti nimic.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Instanta de judecata va avea in vedere probele de la dosar, care sunt apreciate prin coroborare, neavand o valoare prestabilita.

Prin urmare, instanta de judecata va cuantifica pretentiile financiare in functie de documente, insa si in functie de alte probe.

E important de relevat ce destinatie au avut sumele de bani primite de la mama sa.

Au fost integral investite pentru a amenaja imobilul ?

Ori au fost folosite si in alt scop?

Martorii pot furniza anumite informatii pretioase, prin care este lamurita destinatia acestor sume de bani.

De asemenea, o expertiza de specialitate poate cuantifica actele prin care s-a ajuns la o sporire valorii de circulatie a bunului imobil.

Instanta de judecata va aprecia in concret probatoriul .


Alte discuții în legătură

M-am casatorit de aproape 10 ani , iar acum am divortat. sotia ... Vali111222 Vali111222 M-am casatorit de aproape 10 ani , iar acum am divortat. Sotia a avut un apartament pe care la vandut cu 45.000 euro bani proprii ( obtinut prin mostenire ) ... (vezi toată discuția)
Mai am vreo sansa? voinea75 voinea75 Sunt disperata, indignata, suparata si ce e mai grav este ca incep sa ma resemnez. Incerc sa va descriu pe scurt situatia mea. - Partaj intre 2 fosti soti. ... (vezi toată discuția)
Executare silita ionescu777 ionescu777 am incheiat o hartie prin notariat cu un \'\'prieten\'\' prin care ii datorez niste bani...suma e de vreo 4000 euro . el a investit-o la titlu executoriu.. nu ... (vezi toată discuția)