avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pretenții materiale exagerate după concubinaj. În ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pretenții materiale exagerate după concubinaj. În urma pronunțării instantei la o sumă, pot cere eșalonarea ei?

Buna seara.
In urma unui unei proces intentat de fostul concubin cu la privire la contributiile lui in apartamentul MEU proprietate personala... acum astept pronunțarea pe data de 17. El cere suma de 20.000 euro bani ce i au fost trimiși de catre mama lui din alta tara, bani pe care susține ca i a investit in imobilul meu. Acest imobil a fost achizitionat cu Prima Casa la începutul relatiei noastre si de aceea sustine caare pretentii din renovari si investitii. Insa acestea sunt exacerbate si am adus dovezi ca eu am platit ratele si ca renovarile au fost undeva pe.la 4000 euro
Judecătorul a spus ca e clar ca nu are cum sa primeasca atat insa nici nimic...
Intrebarea mea este :in urma pronunțarii instantei la o suma pot cere esalonarea ei ? Pt ca eu m am casatorit..am 2 copiii ,nenumarate rate si operatie la institutul oncologic . Daca aduc aceste dovezi e posibil sa reusesc sa esalonez suma ? Ma gandeam undeva la 200 de lei pe luna ...
Bineinteles ca voi actiona in acest sens pana nu ramane definitiva hotararea. Insa vreau sa stiu daca se poate cere plata esalonata pe o perioada de cca. 5-10ani ?
Ultima modificare: Joi, 5 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Aici e cheia, incercati sa dovediti ca au fost doar 2 mii, iar astia se produc mai usor.
Gi Jane... Instanta din pacate a hotarat 2000 mamei sale si lui 5000. Cei 2000 au fost virati direct in contul Prima Casa nu mie personal. Si pt cei 5000 voi face apel cu siguranta deoarece nu sunt bani dovediți. Sunt bani pe care el i a primit de la mama sa cat timp eram impreuna. De faaaapt el a primit 22.000 euro ,avand chitante pe perioadă de 3 ani ..insa.. eu nu stiam de ei .
El a susținut ca i a investit in apartament si in mine !!
Din pacate avocatul ales de mine ... m-a dezamagit profund. Nu s a luptat prea tare si mai mult cand am dorit sa cer instanței esalonarea a spus ca ATENTIE :EL PT 4000 de euro nu cere asa ceva. Come on !!! Sunt bani totuși
!!
Voi face apel ... el la fel am inteles.
Sper sa reusesc sa diminuez suma ..sa nu mai dau peste un judecator la fel .. si sper ca daca se ajunge la executare sa pot plati o suma modica lunar pt ca nu imi permit pur si simplu
In incheiere
..as dori sa spun ca pt astfel de judecatori unii oameni isi oun capat zilelor. De disperare ca li se iau bani munciti si truditi din greu.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu vă cunosc și n-am de unde să știu nici cine o fi fost avocatul dvs.
Din partea mea, avocatul dvs. are o bilă albă.
Dacă ar fi cerut/insistat în eșalonarea aceea, ați fi riscat să aveți de plată o suma ... mai mare și nici aceea eșalonată.
Poate nu a avut răgazul/abilitatea de a vă explica pe îndelete de ce a ales să nu facă ceea ce ați fi vrut să facă, dar mie mi se pare că ales să nu alerge aiurea după doi iepuri deodată.

Aveți grijă ce vă doriți în apel. Căci eu nu prea cunosc proverbe românești contrazise de realitate. Eu înțeleg că sunt bani mulți pentru dvs., dar ați face bine să ieșiți puțin din bucla aceasta a eșalonării și să vă concentrați în apel pe ceea ce este esențial. Mai ales în condițiile în care va face apel și cealaltă parte. Ce vreți mai exact? O sumă mică spre deloc? Sau ... orice o fi, dar eșalonată să fie? Aveți grijă ce transmiteți ... în subtext.
Ultima modificare: Joi, 24 Mai 2018
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

M-am casatorit de aproape 10 ani , iar acum am divortat. sotia ... Vali111222 Vali111222 M-am casatorit de aproape 10 ani , iar acum am divortat. Sotia a avut un apartament pe care la vandut cu 45.000 euro bani proprii ( obtinut prin mostenire ) ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, doresc sa stiu daca in urma partajului, eu si copilul ... Oprea M Oprea M Buna ziua, Doresc sa stiu daca in urma partajului, eu si copilul avem drept la o parte din apartamen?Las si detaliile mai jos: concubinaj intre anii 2001-2009, ... (vezi toată discuția)
Executare silita ionescu777 ionescu777 am incheiat o hartie prin notariat cu un \'\'prieten\'\' prin care ii datorez niste bani...suma e de vreo 4000 euro . el a investit-o la titlu executoriu.. nu ... (vezi toată discuția)