avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Daca am carte de munca anterior facultatii facuta la ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Daca am carte de munca anterior facultatii facuta la zi!

Buna Ziua!
In situatia in care inainte de a intra la facultate, respectiv in vacantele de vara am lucrat (cateva luni) si mi s-a intocmit carte de munca, este posibil sa fie vreo problema, sa nu mi se mai ia in calcul (la pensionare) studiile la zi, ca stagiu asimilat?
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 4 Aprilie 2018
cernatlarisa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:14, 5 Aprilie 2018
Daca ati facut facultatea la zi, se iau in calcul anii doar normali (fara cei eventual repetati) ca stagiu asimilat.
Cele doua situatii nu au legatura una cu alta ... prin urmare,perioada in care ati lucrat cu c.i.m.,constituie vechime in munca.
Perioada in care ati urmat cursurile de zi ale facultatii ,constituie stagiu de cotizare asimilat pentru pensie, numai dacă în aceasta perioada nu ati realizat stagii de cotizare în condițiile prezentei legi.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Aprilie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Ok am înțeles! Ideea este ca în acea vreme se făcea practica în productie la finalul anului de studiu universitar conform programei de învățământ (anii 1980/1981); așa era structura programei anului universitar: se termina cu 2 luni înainte studiul pt a se face 2 luni de practica productiva pt care se primea adeverinta ce ulterior a fost consemnată în cartea de munca, fiindcă funcționam ca și angajați (muncitori);la finele practicii se făcea o examinare (colocviu) după care practica se încheia. Acum, datorita acestei proceduri impuse de sistem, este posibil sa nu mi se considere acești ani de studiu ca perioada asimilată??
Cine este de vina pentru situația creată?
Toți colegii mei au aceeași situatie; toți am lucrat și am primit adeverințe ca am fost angajați. Dacă au fost mai "norocoși" și nu si-au trecut aceste adeverințe în Carnetul de munca... pot beneficia de acest drept pe care de altfel l-au pierdut din motive obiective... Cine poartă vina? Nu sunt un caz singular; as putea spune ca este un fenomen!
Mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 4 Aprilie 2018
cernatlarisa, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este posibil sa nu vi se considere anii de studiu ca perioada asimilată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

1. pentru cine a facut facultatea la zi este nevoie de adeverință ... cernatlarisa cernatlarisa 1. Pentru cine a facut Facultatea la Zi este nevoie de adeverință pentru a dovedi aceasta la dosarul de pensie? 2. Dacă în timpul Facultății, respectiv ... (vezi toată discuția)
Anii facultate considerati ani de experienta in munca adqika adqika Buna ziua, Recent mi-a indicat cineva ca exista posibilitatea ca anii de facultate sa fie reportati ca ani de experienta in munca. Imi puteti indica ... (vezi toată discuția)
Mi se poate spune exact cum se socotesc anii de studii superioare ... Mebriana Mebriana Mi se poate spune exact cum se socotesc anii de studii superioare la stagiul de cotizare pt pensie.( perioadă asimilată?) Concret ,am absolvit in perioada ... (vezi toată discuția)