avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... depozit/cont bancar minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

depozit/cont bancar minor

Buna seara! Se poate sa fac un cont bancar sau un depozit pe numele unui minor? Si sa aiba acces la el după varsta de 18 ani?
Cel mai recent răspuns: kyrakyra_65 , utilizator 16:43, 9 Aprilie 2018
In momentul in care un copil implineste 14 ani, scoala ,parintii sau chiar copilul , pot deschide un cont pe numele copilului, unde el va primi alocatia . Va primi si un card bancar . Copilul va avea acces la banii lui. Puteti vorbi la acea banca sau la alte banci , sa deschideti un cont si sa faceti un depozit cu o clauza in care copilul sa nu poata ridica banii din acel depozit pana la 18 ani , decat daca semnati si d-voastra ( ceva cu dubla semnatura). Puteti intreba la banca daca au aceasta posibilitate. Daca copilul are sub 14 ani, atunci deschideti un cont pe numele lui si d-voastra sa fiti imputernicit, dar trebuie sa fiti atenta cand va implini 14 ani , ca va avea drept sa umble la ei daca nu exista clauza..
Ultima modificare: Luni, 9 Aprilie 2018
kyrakyra_65, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cont bancar pe numele unuia dintre soti, eventuala succesiune ContSters359971 ContSters359971 Buna ziua Situatia este urmatoarea: am intr-un cont bancar deschis pe numele meu niste banuti care sunt ai copilului, bani primiti de la botez, bunici, etc., ... (vezi toată discuția)
Alocatia elev peste 18 ani kikison kikison Buna ziua, in august 2010, baiatul meu a implinit 18 ani. Pana atunci, alocatia lui intra pe cardul meu ( asa am optat). Incepand din septembrie, alocatia i-a ... (vezi toată discuția)
Daca deschid un cont bancar pe numele fiului meu menționând ... DannyDaniela DannyDaniela Daca deschid un cont bancar pe numele fiului meu menționând că are 14 ani și eu am proprie pe salariu îmi poate afecta banii din cont,eu acum nu mai ... (vezi toată discuția)