avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drept de vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drept de vizita

Buna ziua,
Sora mea are o fetita de 1 an rezultata dintr-o scurta casatorie, fetita ce i-a fost incredintata in urma divortului (din culpa comuna) in baza unei hotarari definitive si irevocabile. La momentul divortului, fostul sot nu a solicitat drept de vizita.
Acum, a actionat in instanta solicitand drept la vizita astfel:
- pana la implinirea varstei de 2 ani : in fiecare Sambata 2 ore la domiciliul sorei mele
- dupa varsta de 2 ani: de Sambata de la ora 18 pana Duminica la ora 18 si vara timp de o saptamana la domiciliul lui.
Sora mea nu are nimic impotriva sa vina sa vada fetita, insa numai sub supravegherea ei, tinand cont ca fostul sot are probleme serioase cu alcoolul; dar nu va fi niciodata de acord sa-i dea fetita la el acasa (unde locuiesc inca 8 persoane-3 frati ai acestuia cu familiile lor si mama lor).
Cum se poate dovedi in instanta ca fostul sot nu este o persoana careia sa poti sa ii dai copilul (chiar si numai pt. o zi- dupa ce copilul va implini 2 ani), ca are serioase probleme cu "paharul", daca nu ai martori directi care sa ateste acest lucru (martori exista insa refuza sa declare in instanta).
Eu, in calitate de sora sunt un martor indirect a scandalurilor, injuraturilor si il cunosc pe fostul cumnat (pe vremea cand erau doar prieteni sora mea a incasat un pumn in ochi de la acesta- insa banuiesc ca instanta nu ia in consideratie acest eveniment petrecut inaintea casatoriei:training:=> stiu ca va puneti intrebarea ,,atunci de ce s-a mai casatorit'' iar raspunsul este, cred eu, pt. a-i da o ultima sansa odata cu aparitia fetitei).
Deci, cum poate argumenta in instanta sora pt. a convinge sa nu-i dea drept de vizita decat sub supravegherea sorei, tinand cont ca nu are martori directi.
Va multumesc din suflet.
Cel mai recent răspuns: Mirelaa , utilizator 11:21, 28 Octombrie 2009
Numai cu sprijinul autoritatii tutelare si incercand sa gasiti martori care sa ateste "caracterul" acestui tata. Daca aveti cunostinta ca are fapte contraventionale (tulburarea linistii publice, amenzi), sau fapte penale (atestae in cazierul judiciar) puteti solicita instantei sprijin in obtinerea acestor informatii cerand ca sora sa fie abilitata sa obtina informatiile de la Politia Comunitara sau Inspectoratul Judetean de Politie.
Trebuie sa aduceti probe in ceea ce priveste comportamentul...Autoritatea tuteletra poate , de asemsne sa va vina in sprijin.Nu se poate sa nu cunoasca nimeni comportamentul lui..Ar fi recomandat sora sa fie asistata de un avocat care sa va conduca procesul
Insa in instanta marturia martorilor indirecti conteaza?
este imposibil sa nu-l fii vazut nimeni , pe cumnatul dvs ., in stare de ebrietate .
un vecin , un prieten , o ruda care a asistat la un astfel de "eveniment fericit " poate fii convins de sora dvs., sa depuna marturie in instanta , contra sotului dansei.
imposibil sa nu-l fi vazut cineva beat dintre cunoscutii sotilor sau chiar si as prietenii pot povesti cum sotia se plangea lor tot timpul cand sotul venea beat acasa inainte se a se desparti.
nu prea aveti cum sa va impotriviti programului de vizita daca nu puteti demonstra ca este alcolic.
doar sa sustineti ca fetitza este inca mica si poate scimbati programul de vizita il mariti pe cel de sambata din doua ore il faceti de 6 dar tot in prezenta mamei

av.m.vasilescu

Alte discuții în legătură

Martor raducuf raducuf Exista riscul ca in cadrul unui proces pentru stabilire program vizitare minor, depozitia martorului, respectiv cumnatul meu (sotul surorii mele, care la ... (vezi toată discuția)
Probleme copil Mircea_123 Mircea_123 Am o fetitza de 3 ani care locuieste la bunici. Problema e ca eu nu pot intra in casa lor si nici nu ma lasa sa ma intalnesc cu ea, doar cand au ei chef. ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. fostul soț mi-a intentat proces pentru stabilire ... Ioana L. Ioana L. Bună ziua. Fostul soț mi-a intentat proces pentru stabilire program de vizitare copii. În cadrul audierii probei cu martori fostul sot a propus ca martor o ... (vezi toată discuția)