avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Datorii la intretinere, executare silita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Datorii la intretinere, executare silita

Buna ziua, un apartament are ca proprietari pe fiul, mama si tatal. In acel apartament nu a locuit decat fiul, care nu a platit intretinerea de vre-o trei ani. Intre timp tatal a decedat. Nu a fost facuta succesiunea. Asociatia i-a chemat in judecata pe toti trei. Intrebarea este: ce trebuie sa faca mama pentru a nu platii datoriile facute de fiu? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 16:43, 11 Aprilie 2018
Fiul poate fi executat doar pe cota lui din mostenire. Dar apartamentul apartine mamei si a apartinut si tatalui. Deci executarea se va face pe apartament. Mama se va putea indrepta pe cale separata cu actiune impotriva fiului pentru a recupera prejudiciul creat. Mai bine ar achita si ar scapa de executare.
Conform documente de proprietate atat mama cat si fiul sunt coproprietari
Relatiile in asociatia de proprietari se desfasoara in raport si fata de proprietarii apartamentului
Daca mama nu a locuit in imobil,in baza evidentei de calcul intretinere lunara unde probabil figureaza 1 persoana =fiul ,mama se poate ridica cu pretentii impotriva acestuia prin actiune in instanta
Fata de obligatiile financiare debitul acumulat fata de asociatia de proprietari raspund in mod egal mama si fiul
In momentul in care se va face succesiunea fiecare va raspunde proportional cu cota parte din mostenire,Mama se poate indrepta pe calea unei actiuni in regres impotriva fiului ptr. recuperarea prejudiciului produs de acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii la intretinere pentru un apartament cumparat prin licitatie adriene adriene Buna ziua, Anul trecut in Octombrie am cumparat un apartament prin licitatie publica. Actul de adjudecare este datat in Octombrie 2016, insa am putut intra in ... (vezi toată discuția)
Datorii la intretinere beatrice3108 beatrice3108 Buna ziua, va retin atentia cu urmatoarea speta: In luna agust 2011, am parasit domiciliul conjugal impreuna cu fiul meu, eu fiind coproprietar al unui ... (vezi toată discuția)