avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
LIVE, ACUM (501 PARTICIPANȚI) Reforma fiscală 2025-2026: Implicații și strategii de optimizare
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum aș putea să blochez vânzarea apartamentului meu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum aș putea să blochez vânzarea apartamentului meu după deces? Fiul meu are probleme cu alcoolul, vreau să-l protejez de posibilitatea de a ajunge pe drumuri

Cum aș putea să blochez vinzare apartamentului meu după deces deoarece am un singur fiu si are probleme cu alcoolul Vreau sa-l protejez să nu ajungă pe drumuri.
Ultima modificare: Vineri, 13 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 19:58, 14 Aprilie 2018
Buna seara,
Pai ... nu prea se poate!
Dupa decesul dvs. daca fiul dvs. este unicul mostenitor rezervatar, poate face ce vrea cu apartamentul.
Ultima modificare: Joi, 12 Aprilie 2018
DAN POPESCU, Avocat
După decesul dvs? Păi veți fi mort! Doar cei vii au drepturi
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ anamaria.pristavu, anumite solutii tehnice exista pentru problema dvs., insa daca acestea sunt aplicabile sau nu, depinde de situatia concreta a familiei dvs. Un punct de plecare in aceasta analiza (fara a ne limita la acesta) este art.627 Cod civil - Clauza de inalienabilitate. Condiţii. Domeniu de aplicare - (1) Prin convenţie sau testament se poate interzice înstrăinarea unui bun, însă numai pentru o durată de cel mult 49 de ani şi dacă există un interes serios şi legitim. Termenul începe să curgă de la data dobândirii bunului. Intr-adevar, faptul ca fiul dvs este mostenitor rezervatar ridica anumite probleme, dar totusi va sfatuiesc sa luati legatura cu un avocat, cu actele in față.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumim pentru răspuns tuturor.
Am sa las nepoatei mele (ficei lui) testament după moartea mea si a fiului meu sa moștenească.Am înțeles că se poate.

Alte discuții în legătură

Testament Clara M Clara M Buna ziua! Situatia sta in felul urmator: sunt proprietara unui apartament cumparat in exclusivitate de parintii mei, inainte de a ma casatori.Doresc sa stiu ... (vezi toată discuția)
Am o situatie spun eu un pic speciala si as dori sa stiu care ... alice65 alice65 Am o situatie spun eu un pic speciala si as dori sa stiu care sunt drepturile fiecaruia in cazul decesului sotului pentru a evita orice fel de hartuire in ... (vezi toată discuția)