avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Cafeneaua avocaţilor Vanzare teren agricol
Discuție deschisă în Cafeneaua avocaţilor

Vanzare teren agricol

Buna ziua,
Un contract de arenda valabil este anulat de la sine daca se schimba proprietarul pământului? Acel pământ a fost cumpărat acum de o altă persoană, pana la aceasta data nu a fost făcută nici o reziliere a contractului de arenda, eu am lucrat pământul si momentan pe acea bucata am grau( care e semănat în toamna si care trebuie recoltat peste 3 luni ). Mie nu mi se pare corect, ar trebuie să beneficiez de subvenția la acea suprafață si de recolta respectiva, întrucât am investit bani si in ultimii 10 ani si mai ales in acest an agricol in acel pământ.
Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 12 Aprilie 2018
Elenaalexandra87, utilizator
Cel mai recent răspuns: Brindescu Olariu Steluta , utilizator 16:06, 18 Septembrie 2021
Contractul de arenda ramane valabil pe perioada pentru care a fost incheiat chiar daca acesta a fost vandut. Daca ati incheiat contractul pe durata nedeterminata, arendarea se consideră a fi făcută pentru toată perioada necesară recoltării fructelor pe care bunul agricol urmează să le producă în anul agricol în care se încheie contractul.
Mai mult, daca vanzarea s-a facut in timpul in care contractul era arendat, dvs aveati un drept de preemtiune la cumpararea terenului.
Vanzatorul trebuia sa prezinte la momentul vanzarii fie dovada ca v-a notificat privind vanzarea si nu ati raspuns in termen, fie declaratia dvs prin care refuzati sa cumparati terenul fie o adeverinta eliberata de primarie cum ca terenul nu este arendat.
B I U "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de arendare dumitrud dumitrud Exista un model de contract de arendare. Cum este mai bine sa fac contractul de arendare pe perioada determinata sau nedeterminata. as vrea sa vind terenul ... (vezi toată discuția)
Teren agricol evaziune fiscala, inselaciune Mikiro24 Mikiro24 Buna ziua, Va rog mult de tot sa ma ajutati si pe mine cu cateva raspunsuri la urmatoarele intrebari; In ce conditii legale ar trebui o socitatea agricola sa ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren agricol cu clauza de revanzare ContSters100486 ContSters100486 Buna ziua, Doresc sa cumpar un teren agricol de la un proprietar care este si arendasul terenului. El doreste ca in contractul de v-c sa existe o clauza ... (vezi toată discuția)