avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am moștenit o casă care are unul din ziduri pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am moștenit o casă care are unul din ziduri pe hotar, și am obținut autorizație de demolare. Vecinul nu e de acord cu demolarea, cum să procedez?

Am mostenit o casa care are unul din ziduri pe hotar.
Am hotarit sa o demolez si sa construiesc alta sens in care am obtinut autorizatia de demolare.
Vecinul nu este de acord cu demolarea casei, implicit a zidului, deoarece este batrin si ii va cauza praf si mizerie.
din pdv legal, avind in vedere ca am autorizatie iar demolarea zidului se va face caramida cu caramida catre proprietatea mea si doar un etaj, zidul raminind mai departe gard, incalc vreo prevedere legala daca demolez acest zid? Oricum neavind acordul vecinului noua casa o voi contrui la 60 cm de hotar.
Ultima modificare: Joi, 19 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: magda1612 , utilizator 17:05, 18 Aprilie 2024
Daca aveti autorizatie de demolare si o respectati intocmai, atunci e ok. Cat despre casa, va permite primaria sa construiti la 60 de cm? Verificati urbanismul de construire.
Buna ziua.
va multumesc pentru raspuns. Cei 60 cm am inteles ca sunt prevazuti de Codul civil.
O zi buna!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, asa este, doar ca 60 de cm sunt minimul. Urbanismele prevad, in functie de tipul de cartier, de regula, distante mai mari. De aceea va spun sa aveti grija. Eu, una, as negocia cu vecinul sau macar nu m-as certa prea rau pana nu as vedea urbanismul pentru constructie.
Ultimul meu client a avut 3 metri in fata si minim 5,5 fata de axul drumului, 3 lateral minim 1/2 inaltimea casei la cornisa (in sud e cam regula pentru case indivuduale), nu mai retin cat era in spate. Si tot aia spunea Codul civil si cand a cerut el urbanismul, au trecut vreo doua luni de atunci.
Asa incat, lasati Codul civil deoparte, el e minimal si se raporteaza la zilele cand casele puteau fi apropiate, ca erau situate pe 2-3000 de mp. Azi, la o casa de 300 de mp pe teren de 350 de mp, urbanismele difera. Din pacate, Codul
Daca vecinul are casa pe hotar, si dvs puteti construi pe hotar. Acest lucru se specifica de obicei in regulamentul local de urbanism (RLU), care trebuie sa fie un document public.
Buna ziua.
1. Care este anul in care a fost construit imobilul ce urmeaza a fi demolat ?
2. Care este distanta dintre zidul ce va ramane "in loc de gard" si limita de proprietate opusa acestuia ?
3. Care este inaltimea preconizata a acestui "zid" si care nu va fi demolat ?
4. Vecinul "in varsta" are casa lipita de imobilul ce urmeaza a fi demolat ?

Alte discuții în legătură

Am un vecin care şi-a ridicat cu câţiva ani în urmă o încăpere ... atentu atentu Am un vecin care şi-a ridicat cu câţiva ani în urmă o încăpere cu destinaţie de bucătărie de vară în spatele casei mele, lipită de peretele casei ... (vezi toată discuția)
Sunt legale două autorizații de construire împrejmuire, una pe limita de hotar și alta la 12 cm, pe terenul vecinului? Mircea Razvan Mircea Razvan M-am judecat cu un vecin pana acum trei ani pentru tulburare de posesie, construire fara autorizare de cotete si gard de beton si zidarie pe terenul meu. Am ... (vezi toată discuția)
Distanta legala fata de gard catalucan catalucan Buna ziua, am construit anul acesta o casa. In proiect distanta fata de gardul vecinului era de 60cm conform Codului Civil. Vecinul m-a amenintat ca o sa am ... (vezi toată discuția)