avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pensionar gr. lll / angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pensionar gr. lll / angajare

Buna ziua, inrebarea mea este ; In ce categorie de munca, imi permite legea, sa pot fi angajat 4ore/zi ? Am incercat ca agent de paza dar, m i s a spus, ca nu mai angajeaza pens gr lll, pentru ca nu i mai permite legea. Ce mi ramane de facut ? Nu pot trai cu 520 lei/zi.......
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:11, 17 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cine v-a spus asa v-a indus in eroare ... legea permite persoanelor pensionate de gradul III de invaliditate sa cumuleze pensia cu salariul in baza unui c.i.m. cu durata maxima a timpului de munca de 4 ore/zi.

Legea 263/2010
art.118
(1) În sistemul public de pensii pot cumula pensia cu venituri realizate din activități dependente, așa cum sunt reglementate de Codul fiscal, indiferent de nivelul acestora, următoarele categorii de pensionari:
....
c) pensionarii de invaliditate gradul III, precum și copiii, pensionari de urmaș, încadrați în gradul III de invaliditate;
....

art.69
În raport cu gradul de reducere a capacității de muncă, invaliditatea este:
.....
c) de gradul III, caracterizată prin pierderea a cel puțin jumătate din capacitatea de muncă, persoana putând să presteze o activitate profesională, corespunzătoare a cel mult jumătate din timpul normal de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept munca pensionari de boala homereg homereg Daca sunt in pensie de boala gr. 2 am voie sa fiu asociat in SRL sau sa am Intrepr Individuala ??? Motivatie va rog ! (vezi toată discuția)
Pensie de boala nicolauconstanta nicolauconstanta Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca am pensie de boala gr 2,pot lucra 4 ore pe zi ? Va multumesc (vezi toată discuția)
Pensionar problema juridica tibanto tibanto Am pensie de invaliditate, sunt pensionar gradul II cu handicap accentuat, pensia de este definitiva ca si certificatul de handicap. Mentionez ca sunt ... (vezi toată discuția)