avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Influența negativă a tatălui asupra copilului. Ce ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Influența negativă a tatălui asupra copilului. Ce pot face pe cale legală?

Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 luni acum, vine cu tot felul de "informatii" de genul: mama nu are grija de mine, tati rupe capul lu' nenea care vine la mami in casa,....si lista este lunga si tot mai greu de gestionat. Am incercat sa discut cu tatal si mi-a spus ca fetita este schizofrenica si trebuie neaparat dusa la psiholog, ca el nu a facut asa ceva. O perioada fetita nu mi-a mai povestit nimic pentru ca "nu ma lasa tati". In plus fetita vine tot mai agresiva de la intalnirile cu tatal. Povestea din aceasta seara este ca mami nu mai este mama ei ci noua iubita a tatalui este, eu sunt a lu' nimeni, ea (fetita) va pleca cu tati si cu noua lui iubita intr-o tara (nu dau numele) iar mami ramane singura. Ce pot face pe cale legala? Pentru ca nu rezonez in comunicare cu acest om si toata lumea pana acum mi-a spus ca nu am ce sa fac. Nu exista nici-o lege? Chiar nu exista?
Ultima modificare: Vineri, 20 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Nu puteţi face nimic, în afară de a scrie sesizări la DGASPC, şi acelea sunt bune doar ca să aveţi dovezi într-un viitor proces cu tatăl ei.
Nu poate scoate copilul din ţară fără acordul dumneavoastră.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
sesizari la DGASPC si mergeti la terapie cu copilul pentru a o ajuta si pentru a avea probe despre ce se intampla.
Incercati in scris sa comunicati si cu fostul partener si sa ii expuneti temerile si preocuparile dumneavoastra si sa il rugati sa gasiti impreuna o solutie.
Dupa cateva luni in care faceti ce v-am scris mai sus, solicitati legal restrangerea programului de vizita.
Cu ce va confruntati dumneavoastra se numeste alienare parentala. Fostul sot incearca sa intoarca copilul impotriva dumneavoastra pentru a se razbuna.
Am incercat sa discut cu tatal si mi-a spus ca fetita este schizofrenica si trebuie neaparat dusa la psiholog, ca el nu a facut asa ceva

Asta despre încercările mamei de a se lămuri cu tata.
În al doilea rând, în "Protocolul" care recunoaşte alienarea parentală în Romania, prima şi ultima ţară din Europa care recunoaşte asta, scrie negru pe alb că alienarea parentală se datorează exclusiv persoanelor la care locuieşte copilul în mod constant.
Deci?
Consilierea/evaluarea psihologica a minorei si parintilor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
eu personal nu sunt de acord ca ar fi vorba despre basmul "alienarii parentale". Cand un parinte ii spune copilului ca problemele din viata se rezolva prin "ruperea capului" semenilor e vorba strict de violenta si de nevoia unui ordin de protectie in care sa se solicite si obligarea agresorului la terapie.
ps: "protocolul" de recunoastere a alienarii, incheiat intre doua entitati private nu are putere de lege, deci nu conduce la recunoasterea "alienarii", altfel nerecunoscuta de nicio tara europeana!
Ultima modificare: Joi, 19 Aprilie 2018
proastasatului, utilizator

Alte discuții în legătură

Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Minor si familie madalinmanea madalinmanea Buna ziua . Sunt tatăl unei fetițe de 4 anișori . Aceasta imi poarta numele . Plătesc pensie alimentară regulat de aproximativ 2 ani . Iar de curând s.a ... (vezi toată discuția)
Remedii efective alienare parentala evidenta againstPAS againstPAS Citeam undeva ca singura sansa reala a parintelui alienat esta ca, pe parcursul procedurii de executare silita, parintele alienator sa isi epuizeze proprile-i ... (vezi toată discuția)