avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie somaj

Buna ziua.
O persoana care este angajata la un SRL si i se desfiinteaza postul pe care este angajata are dreptul la indemnizatia de somaj daca in acelasi timp are si un PFI inregistrat la ANAF ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:40, 20 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate avea dreptul la somaj, cu conditia ca veniturile realizate in calitate de PFI sa nu depaseasca valoarea indicatorului social de referință, în vigoare (n.m., 500 lei).
E vorba de venitul estimat pe anul in curs sau de venitul realizat pe anul anterior?
Multumesc mult
E vorba de venitul lunar ... adica ,pe durata somajului in calitate de PFI nu aveti voie sa aveti venituri maimari de 500 lei/luna.

Totusi ,pentru a primi un raspuns cat mai exact , intrebati in scris la AJOFM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de somaj si venituri din activitati autorizate jclaudia jclaudia Buna ziua, in perioada aprilie- decembrie 2015 am fost in somaj, in acea perioada am realizat venituri din activitati autorizate cu titlul contract de ... (vezi toată discuția)
Dreptul la indemnizatia de somaj manuelle manuelle Buna ziua. O persoana care este angajata la un SRL si i se desfiinteaza postul pe care este angajata are dreptul la indemnizatia de somaj daca in acelasi timp ... (vezi toată discuția)
Administrator de societate, pot lua indemnizatie de somaj? mihacireasa mihacireasa Am dreptul la indemnizatie de somaj daca sunt administrator si asociat la o societate? Nu am incasat dividente. De asemenea realizez venituri ocazionale in ... (vezi toată discuția)