avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Cum acționez în instanță pe cineva care mi-a expus ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Cum acționez în instanță pe cineva care mi-a expus istoricul medical în public?

Va salut cu stima!!:)
Ma adresez dvoastra in urmatoarea speta:
-dupa un post al meu pe un forum de discutii generalist, am ajuns la un conflict de idei si principii cu niste....cum sa le spun?.....cretini!!
-nu am primit raspunsul la intrebarile mele de pe forum,dar au inceput jignirile si calomniile!!
-ca intr-un final,seara asta a zilei de 19.04.2018,sa-mi vad expuse copy paste date medicale cu caracter confidential,preluate din niste postari vechi ale mele pe forumuri medicale,si etalatate vadit ostentativ,cu caracter defaimator si care imi aduc prejudicii de imagine ireparabile!!
Va intreb si va rog sa ma lamuriti cum poate fi tras la raspundere acel user,ce demersuri sa intreprind si ce sa invoc in reclamatia catre politie si procuratura!
Precizez ca ce am postat era public,dar e strict personal.Adica nimanui nu ii este permis a se folosi in vreun fel de ce am expus eu pe un anumit site sau forum,fara voia mea!!
Istoricul medical al unei persoane e strict protejat de lege si stiu ca se pedepseste drastic!!
Daca exista vreun domn/doamna avocat care doreste sa-mi preia cazul sint rugati sa ma contacteze la [editat adresă de mail].
Va multumesc si va astept raspunsuri urgente!!
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Istoricul medical ar fi fost strict protejat de lege daca... nu l-ati fi pus singur pe internet. Va dati pe dvs. inseva in judecata si cereti daune.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună dimineața,

Ați raportat mesajele care v-au deranjat? Ceea ce spuneți dumneavoastră e o problemă pe care o rezolvă moderatorii sau administratorii forumului unde s-a întâmplat minunea, nu poliția, pentru că nu vi s-au furat datele ci, așa cum a spus tgeorgescu, dumneavoastră le-ați făcut publice. Pur și simplu au fost plimbate de pe un site pe altul.
Daca va uitati in lege, acolo scrie ca orice informatie confidentiala devine publica atunci cand proprietarul ei o face publica. Or tocmai asta ati facut. Nu mai e nimic de facut, decat sa va impacati cu ideea. Si poate ca veti fi mai prudent, in viitor
Va salut!! E gresit ce spuneti!! eu va multumesc oricum!! am pus niste intrebari,referitoare la o boala si la anumite medicamente!! acum un cretin a preluat cu copy paste si a folosit totul in scop defaimator!! nimeni nu iti spune sa nu postezi,dar orice judecator va spune ca nu ai voie sa preiei si sa repostezi!! Dta cind vrei sa intrebi ceva pe un site medical trebuie sa te temi ca cineva iti foloseste in scop defaimator postarea? admit si asta,dupa cum admit ca nici o lege nu iti permite sa-mi folosesti datele mele personale!! in nici un scop! ele trebuie sa ramina strict pe acel site!! in plus ti se cere cont sa poti posta o intrebare!!
Dle Adrian, nu stiu ce va califica,dar va multumesc! da,e public cu acceptul meu!! admit ca eu am facut publice acele date! dar nici o lege nu iti permite sa repostezi ce e al meu!! mai ales in scop de defaimare!! legea iti spune clar: priveste filme chiar si porno de orice fel,asculta muzica protejata de autor,dar nu reposta!! sint destul de clar?

Alte discuții în legătură

Intampinare! IVOAR IVOAR Daca se poate,va rog sa postati un model de Intampinare...proces civil,contestatie la suspendare permis.Daca e necesar pot da amanunte,dar ma intereseaza doar ... (vezi toată discuția)
Avertisment user rodica_post Ares-3 Ares-3 Utilizatorul [b]rodica_post[/b] primeste Avertisment pentru ignorarea regulilor de postare in forum si pentru limbajul impropriu din mesajele private adresate ... (vezi toată discuția)
Fisa post bucatar anomarairam anomarairam Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu o fisa a postului pentru lucrator bucatar cod cor 941201. Multumesc frumos (vezi toată discuția)