avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit imobiliar FARA dare in plata - legal ?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit imobiliar FARA dare in plata - legal ?

Buna ziua,

in cautarea unui credit ipotecar, am gasit o oferta cu o dobanda foarte buna de la o banca.

Descrierea creditului mentionereaza ca "nu se supune legii 77/2017", deci nu se poate aplica darea in plata.

Este legala aceasta practica ? Se poate restrictiona prin contractul de credit aplicarea unei legi in vigoare ?
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 14:51, 23 Aprilie 2018
Daca este vorba de un credit accesat prin programul Prima Casa, da, este normal si legal, chiar legea 77/2016 prevede asta. Daca nu e vorba de programul Prima CAsa, nu vad ce tip de credit ar putea fi astfel incat legea darii in plata sa nu se aplice. Legea 77/2016 prevede ca "se aplica raporturilor juridice dintre consumatori si institutiile de credit, institutiile financiare nebancare sau cesionarii creantelor detinute asupra consumatorilor." Cam greu de eludat aceasta formulare care nu tine cont de tipul de credit. Nu sta in puterea bancii care acorda creditul sa stabileasca daca acesta se supune ori nu legii 77/2016. Astfel, chiar daca banca sustine ca legea nu se aplica, este foarte posibil sa puteti beneficia de prevederile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dare in plata, credit ipotecar cesionat unei firme de recuperare danabeznea danabeznea Este posibila darea în plata a locuinței achizitionata cu credit ipotecar către o firma de recuperare care a cumpărat dosarul de la banca? (vezi toată discuția)
Contract de Împrumut garantat cu ipotecĂ Dan Mihai Dan Mihai Buna seara am si eu o nelamurire va rog am inprumutat de la o persoana fizica suma de 40 mii EURO , contract de imprumut cu ipoteca . 1. Eu acum nu mai am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . am un credit ipotecar prima casa și ratele sau dublat ... udrea kostyt udrea kostyt Buna ziua . Am un credit ipotecar prima casa și ratele sau dublat in jumătate de am . Este legal că băncile să mărească dobânzile atât de mult , care ... (vezi toată discuția)