avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Societatate dizolvata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Societatate dizolvata

O societate care a fost in faliment si cu o decizie a tribunalului a fost dizolvata si ridicat dreptul de administrare al debitorului in favoarea unui lichidator judiciar,,urmand a fi valorificate bunurile societatii in vederea lichidarii mai exista dpdv juridic?
Actionarii mai au vreun drept,responsabilitate sau alte beneficii?
Legal mai sunt actionar la societatea respectiva?
Cel mai recent răspuns: Sorin Susca , Consilier juridic 11:51, 26 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Societatea la care va referiti a fost dizolvata sau radiata?
Daca procedura insolventei este in faza incipienta, administratorilor li se retrage dreptul de administrare in favoarea unui lichidator judiciar desemnat de instanta, care isi va indeplini atributiile prevazute de lege. Daca vorbim de un SRL , asociatii ( si nu actionarii) au dreptul , in cadrul procedurii , de a opune masurilor dispuse de instanta sau de lichidator formuland eventuale contestatii.
Pana la momentul in care societatea este radiata aveti calitatea de asociat .
Ultima modificare: Miercuri, 25 Aprilie 2018
Sorin Susca, Consilier juridic
Societatea a fost dizolvata .Au fost parcursi pasii de insolenta 1 an,apoi faliment si dizolvata acum 3 ani .De atunci se incearca valorificarea bunurilor dar fara succes.Se amana lichidarea .
Ultima modificare: Miercuri, 25 Aprilie 2018
radumihnea, utilizator
Societatea a fost dizolvata in urma falimentului..Insolventa a durat 1 an,apoi a uramt falimentul in procedura simplificata.De 3 ani lichidatorul judiciar incearca sa vanda toate bunurile societatii dar fara succes.
Sunt legal asociat in aceasta societate?
Trebuie sa specific in vreo declaratie ca sunt asociat in aceasta firma? sau daca a fost dizolvata nu mai trebuie sa secific acest lucru?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pana la data radierii societatii veti avea calitatea de asociat , in conditiile date .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partea vatamata este o persoana juridica radiata din registrul comertului rrocambole rrocambole Administratorul unei societati comerciale X, cu aprobarea actionarului majoritar, a comis mai multe infractiuni prin care societatea comerciala a fost ... (vezi toată discuția)
Deces asociat rak0770 rak0770 Buna ziua! O societate pe actiuni ( cu 95 salariati, nu are directori) are doi asociati: o persoana fizica care este si administrator, si o societate ... (vezi toată discuția)
Falimentul s.c. cu reducere limitata ROX_CRISTIAN ROX_CRISTIAN societate cu reducere limitata, cu datorii la DGMFP, doresc sa o radiez. o pot cere in dizolvare voluntara in acest caz? si care ar fi pasul urmator? precizez ... (vezi toată discuția)