avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care este procedura?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care este procedura?

Buna seara! am o nelamurire in legatura cu o problema. Avem un act de proprietate pt terenurile intravilane pe numele trabunicului meu, care practic impartise pamantul la 3 fii. Bunicul e decedat din 1997, iar ceilalti 2 frati traiesc. Unul din ei vor sa vanda o portiune din pamant, dar trebuie semnatura de la cei 2 frati, cum bunicul nu traieste, si tatal meu (singurul fiu, avand 4 surori) si el este decedat, am inteles ca trebuie ca eu si mama, sau fratele sa semnam pt acea vanzare. Din cele informate, daca semnam, toate drepturile bunicului ii se acorda fratelui sau. Care este situatia? trebuie sa facem succesiune pt a separa toate drepturile celor 3 frati pt a putea vinde el acea parte din pamant?
Cel mai recent răspuns: cositel94 , utilizator 11:16, 27 Aprilie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Da, pentru ca in momentul de fata nu aveti un act care sa ateste calitatea de mostenitor si de proprietari pe cota tatalui, mostenita de la strabunic.
Adica semnati in calitate de ce..?
De-aia trebuie dezbatute succesiunile.
da, totusi pot semna sa vanda o parte din terenul ei (~1800mp), fara a afecta celelalte terenuri (~5ha,1000mp) ?
Sa semnati in calitate de ce?
Nu sunteti proprietar in momentul de fata.
am semnat devreme la notar o procura speciala, pt ca nu am cum sa ajung acasa, in calitate de "mandant" scrie aici, pt matusa(sotia unui mostenitor direct), si ea in calitate de mandatara, in vederea suplimentarii masei succesoriale dupa defunctul meu bunicu, si defunctul meu tată,

Alte discuții în legătură

Probleme cu succesiunea MIRCEA STANCULEA MIRCEA STANCULEA Am si eu o problema legata de succesiune. Bunicul meu a decedat in 2003 iar sotia lui(bunica mea) traieste si acum. Tatal meu,care mai are un frate,a ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune eu12 eu12 in urma decesului mamei mele (care a fost mostenitoarea sotului ei) a tuturor terenurilor+bunuri, noi urmasii (frati vitregi +drepti) in mod normal trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune platinium platinium Buna seara ! Ma numesc George si doresc din partea dvs cateva sfaturi referitoare la o mostenire. In 1992 a murit bunicul si aveau drept la masa succesorala ... (vezi toată discuția)