avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Parcela pamant
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Parcela pamant

Buna ziua...Sunt interesat de o lamurire in privinta cu o bucata de pamant.
Exista 4 frati si mama lor.....cum trebuie sa se procedeze pentru ca unul din nepoti sa.si construiasca o casa pe acel teritoriu cu acte in pe numele sau...tin sa precizez ca toti sunt de acord..doar ca nu stim procedurile...adica doar sub forma de vanzare cumparare pe acea parcela si toti sa-si dea acordul..sau sa se faca mai intai succesiunea pe tot terenul respectiv(eventual plus alte terenuri care le detine Mama) .multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 15:18, 14 Aprilie 2018
Intrebarea e de unde provine terenul. A cui e, cum a fost dobândit ?
Terenul a fost al sotului care a decedat...asadar a ramas doar Sotia cu cei 4 copii.Unul din copii ar dori o parcela ...care e procedura?.dezbatere pe toata mostenirea ..sau se poate face vanzare cumparare doar pt acea bucata..bineinteles cu aprobarea mamei si celorlalti frati
Fără dezbaterea succesiunii in prealabil, momentan, nu se poate face nici o vânzare.
Trebuie dezbătută succesiunea după tata, întocmită documentație cadastrala și intabulat certificatul de mostenitor.
Apoi, daca terenul este mai mare si fratele e interesat doar de o bucată, trebuie încheiat un act de dezmembrare, care la fel, se intabuleaza. Iar în final, încheiat contractul de vânzare cumpărare.
Multumesc mult pentru raspunsuri...dar inca o nelamurire....daca exista mai multe terenuri..trebuie dezbatut succesiune pe toate...sau doar pentru suprafata la care este dorita parcela...

Mentionez ca practic se vrea doar succesiune pe gradina (partea libera)pentru ca exista si casa batraneasca si nu se vrea a se imparti si aia deocamdata pana la decesu batranei....e posibil?
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Aprilie 2018
trandafir2, moderator
Cum doriti dvs. Dezbaterea succesiunii se poate face doar pe un singur bun.
Însă dacă bunica moare, va trebui să vă "intoarceti" la succesiunea bunicului, să obțineți un certificat de moștenitor suplimentar și ulterior să dezbateti moștenirea după bunica. În plus, daca intre timp trec 2 ani de la decesul bunicului, pentru certificatul de mostenitor suplimentar va trebui să platiti si un impozit de 1% din valoarea masei succesorale, deci va costa mai mult.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Aprilie 2018
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren gigelas gigelas Buna ziua, Exista doua terenuri despartite de un drum.Un teren de 1500 mp. si altul de 1000 mp. Ambele terenuri se afla pe acelasi titlu de proprietate. ... (vezi toată discuția)
Succesiune roxana g23 roxana g23 Bunica soțului meu a decedat în urmă cu câțiva ani!Nici unul dintre cei 3 copii ai ei nu au deschis succesiunea!!Socrul vrea să mă imputerniceasca să ... (vezi toată discuția)
Care este procedura? cositel94 cositel94 Buna seara! am o nelamurire in legatura cu o problema. Avem un act de proprietate pt terenurile intravilane pe numele trabunicului meu, care practic impartise ... (vezi toată discuția)