avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Excepția prescripției dreptului material la ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Excepția prescripției dreptului material la acțiune, invocare

Bună ziua, se mai poate ridica excepția prescripției, la primul termen de judecata, în condițiile în care nu s-a depus întâmpinare deloc? Este o excepție de ordine publica,? Multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:21, 29 Aprilie 2018
Este o excepție de ordine privată, insa cu toate acestea prescripţia poate fi opusă numai în primă instanţă, prin întâmpinare sau, în lipsa invocării, cel mai târziu la primul termen de judecată la care părţile sunt legal citate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. am fost chemat în judecata de kruk pentru o creanță ... florincarnaru florincarnaru Bună ziua. Am fost chemat în judecata de Kruk pentru o creanță cumpărată de ei de la o companie de telefonie. Din neștiință nu am depus ... (vezi toată discuția)
Pot invoca excepția prescripției dreptului material la acțiune ... Adevar2 Adevar2 Pot invoca excepția prescripției dreptului material la acțiune la primul termen de judecată,in condițiile in care nu am făcut întâmpinare? Sunt in ... (vezi toată discuția)
Prescriptia generala petre_marian petre_marian buna dimineata.daca o cerere de apel a fost introdusa in urma cu peste 3 ani,iar aceasta a fost anulata din cauza exceptiei de netimbrari iar incheierea pe ... (vezi toată discuția)