avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Plata datorii societate in faliment
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Plata datorii societate in faliment

Buna ziua,
Societate X se afla in faliment - procedura generală (sub incidenta legii 85/2014), iar Instanta a dispus ridicarea dreptului de administrare al administratorului societății X.
Societatea Y are calitatea de creditor chirografar.
Administratorul societatii X doreste sa faca plata creantei catre societatea Y, FĂRĂ ACORDUL LICHIDATORULUI JUDICIAR!
Plata se va face prin banca din contul persoanei fizice si va reprezenta plata facturilor pentru societatea X.
În urma platii, societatea Y va face cerere de renuntare la creanta inscrisa in tabloul definitiv al creantelor.

Este legala o astfel de operatiune?Ce riscuri exista pt societatea Y?

Alte discuții în legătură

Plata datorii firma in faliment CorneliuAdrian CorneliuAdrian Buna ziua, Societate X se afla in faliment - procedura generală (sub incidenta legii 85/2014), iar Instanta a dispus ridicarea dreptului de administrare al ... (vezi toată discuția)
Plata catre creditori chirografari CorneliuAdrian CorneliuAdrian Buna ziua, Societate X se afla in faliment - procedura generală (sub incidenta legii 85/2014), iar Instanta a dispus ridicarea dreptului de administrare al ... (vezi toată discuția)
O societate în insolvență trebuie să-mi achite 5 facturi, aferente unor contracte semnate cu administratorul judiciar. care e procedura de urmat în caz că refuză plata? luca 31 luca 31 Problema Juridica: am lucrat cu o societate comercială aflată în insolventa are 5 facturi de achitat am contracte semnate de administratorul judiciar am ... (vezi toată discuția)