avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... va rog ajutati-ma!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

va rog ajutati-ma!

Am lucrat la un patron care a depus, pe 06.02.2006, o reclamatie la sectia de politie pe motiv ca cele 11 salariate i-au furat suma de 1.5miliarde lei intr-o perioada de 5 luni,neavand nici o dovada fondata(nici macar un inventar),suma reclamata rezultand din simpla adunare a sumelor datorate diversilor furnizori.am fost chemate la politie pentru a da declaratii,in jurul datei de 15.02.2006,dupa care ne-au fost da-te deciziile de incetare C.I.M.cu acordul partilor ,in urma demisiilor depuse de noi.
La politie,dupa ce am fost pu-se sa declaram ca am luat cunostiinta de acuzatia de delapidare,ne-au fost cerute numerele de telefon pentru a ne contacta ulterior ,daca e cazul.
Pana azi,08.03.2006, nu am fost contactata de nimeni si nu stiu daca sau cum decurge asazisa ancheta cu care am fost amenintate de patron sau daca se face o expertiza contabila(desi ma indoiesc-tinea evidenta dubla si primea marfa fara factura).
Spuneti-mi,va rog, ce pot sa fac?Unde sa ma interesez daca inainteaza cercetarea(la politie e exculs - politistul care ne-a luat declaratii e prietenul patronului)?
Eu sunt in situatia de a pleca din tara in jur de 15.03.2006,pentru regrupare familiala si contract de munca.
Ar putea avea influenta asupra mea faptul ca parasesc tara avand in vedere ca nu am o restrictie in sensul acesta din partea vreunui organ de cercetare?
Daca se ajunge cumva la urmarire penala si proces pot avea probleme daca nu ma prezint la procuratura sau pot fi judecata in lipsa fara sa cunosc invinuirile care m-i se aduc?
Va rog dati-mi un sfat!Credeti ca trebuie sa raman in tara si sa astept urmatoarea lor miscare?
Cel mai recent răspuns: mircea11 , utilizator 00:24, 21 Martie 2006
imi aduc aminte ca ai mai afisat problema ta pe forum
poate ca politistul este prieten cu patronul sau nu dar procurorul nu este ( de parchet depinde solutia).oricum daca era prieten de 2-3 luni de cand s-a intamplat fapta ancheta se finaliza . asa ca am dubii cu privire la prietenia lor
sfat ori angajezi avocat sa mearga sa vada care este mersul anchetei sau mergi tu .
daca ingropi capul in nisip problema nu se rezolva. stiu ca trebuie sa pleci
ti/am dat si eu cateva sfaturi ,daca nu ma insel prin ianuarie,dupa cum se vede nu ai facut nimic,de ce mai ceri sfaturi?,daca pleci la intregire de familie in Us sau Canada,Australia si nu mai ai de gand sa te intorci in romania ,nu mai ai de ce sa/ti faci probleme(ca nu te vor deporta pentru fapte marunte),daca mergi in UE ,te vor judeca in lipsa si te vor deporta la cererea lor si vei face inchisoare daca nu primesti cu suspendare,te vor introduce in calculatorul UE si unde te prind dupa 1 ian 2007 te vor trimite acasa,te judeca in lipsa te condamna in lipsa......????????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Frauda asociatie proprietari ContSters305630 ContSters305630 buna ziua, sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns. prietenul meu a fost administrator de bloc (2 scari dintr-un bloc de 4 etaje din cartierul Ferentari) in ... (vezi toată discuția)
Ma cauta politia (prin prieteni) byrev byrev A ajuns la urechile mele ca am un dosar pe la politie si ca sunt cautat. Politia a chemat pana acum vre-o 4 prieteni/cunostinte la sectie pe care i'a pus sa ... (vezi toată discuția)
Amenda administrativa AurelTamas AurelTamas Acum exact o saptamana am fost chemat sa dau declaratii la politie in legatura cu cumpararea si consumul pentru uz personal de cannabis. Am declarat ca am ... (vezi toată discuția)