avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... promovare functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

promovare functionar public

Angajat bugetar, referent principal cu studii medii, vechime in functie peste 20 ani. Am terminat Facult de Manag-Fin , specializarea management, 3 ani cu examen de licenta (promotia 2006-2009 ) .In vederea promovarii pe post as dori sa stiu cum pot fi incadrata : cu studii superioare de lunga durata sau scurta durata si ce clasa ?
Legea 188/1999
Art. 68
(1) In urma dobandirii unei diplome de studii de nivel superior in specialitatea in care isi desfasoara activitatea, functionarii publici de executie au dreptul de a participa la examenul organizat pentru ocuparea unei functii publice intr-o clasa superioara celei in care sunt incadrati, in conditiile legii.
(2) Promovarea in conditiile alin. (1) se face prin transformarea postului ocupat de functionarul public ca urmare a promovarii examenului.
Nu se pune problema transformarii postului.
Intrebarea este : promovarea se va face pe studii superioare de lunga durata sau scurta durata si ce clasa ( conf legii ......) ???
Buna seara,
Sunt in aceeasi situatie ca dvs, referent, grad profesional principal, treapta 2 de salarizare, am un salariu de incadrare de 714 lei. Promovarea in clasa se face in conformitate cu Ordinul ANFP nr 10280/2008 coroborat cu HG 611/2008, Sectiunea a 5-a, in urma sustinerii unui examen de promovare in clasa. Eu am sustinut si promovat acest examen, iar in urma promovarii am fost avansata in clasa I, studii superioare, grad profesional asistent, treapta 2 de salarizare. Conform HG 611/2008, avansarea in clasa se face asigurandu-se o crestere salariala de PANA LA 20 %. S-a incercat incadrarea mea pe referent de specialitate, adica clasa II, studii de scurta durata, numai ca eu am aflat de o HG (al carui nr nu il stiu acum, dar o sa vi-l spun maine), care modifica sintagma "studii superioare de lunga sau scurta durata", folosita in cele doua acte normative, cu sintagma "studii superioare de lunga durata, studii superioare de scurta durata sau studii universitare absolvite cu diploma de licenta" d care au trebuit sa tine seama. In concluzie, in cazul dvs, aplicati 20% la salariul pe care il aveti in prezent si dupa aceea verificati la ce grad profesional si treapta din cadrul clasei I va incadrati. In cazul meu cresterea este destul de mica (aprox.100 lei), deoarece cu toate ca am o vechime in functie de 15 ani, in tot acest amar de ani nu am beneficiat de avansare in grad sau treapta, din cauza incompetentei secretarului CL, care considera ca aceste probleme de personal, nu intra in atributiile d-lui, chiar daca atat eu cat si ceilalti colegi ai mei am avut numai calificative "foarte bine" la evaluarile profesionale anuale. Eu va urez BAFTA si va sfatuiesc sa aveti grija si sa va sustineti punctul de vedere, eventual daca sunteti nemultumit , sa luati legatura cu cineva de la ANFP, care va poate indruma . Daca va mai pot ajuta cu informatii, cu mare placere.
buna,
si eu sint in aceeasi situatie am dat examen pentru promovare.din referent superior III cu II, in inspector I cu II.astept validarea.as fi dorit si eu sa stiu de la specialisti cind se fac promovarile in orice luna a anului daca ai avut calificativ foarte bine?si din citi in citi ani?
multumesc!
tandrei1 a scris:

Nu se pune problema transformarii postului.
Intrebarea este : promovarea se va face pe studii superioare de lunga durata sau scurta durata si ce clasa ( conf legii ......) ???

Daca nu se pune problema transformarii postului trebuie sa existe un post vacant pe sturdii superioare de lunga durata nu pe scurta durata.Veti fi incadrat la clasa I, treapta III de salarizare.

Alte discuții în legătură

Avansare in grad profesional functionar public danielionut danielionut Sunt functionar public cu studii medii la o primarie, ocup functia de referent principal treapta 1 , am absolvit in iulie 2010 facultatea de 3 ani cu diploma ... (vezi toată discuția)
Promovare clasa tandrei1 tandrei1 Angajat bugetar,referent clasa III, grad superior,treapta I, cu vechime de peste 20 ani, in prezent absolvent al USH-Fac. de Management Financiar-Contabil ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa, functie publica ContSters287034 ContSters287034 Buna seara, un referent principal 2, incadrat in cadrul UAT, in urma absolvirii cu titlu de licenta Fac. de Stiinte Juridice si Administrative in anul 2011, ... (vezi toată discuția)