avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de urmas

Am avut pensie de urmas dar m-am angajat cu 17.04 2008 si am luat si pensia pe luna mai 2008.Acum ma pune sa returnez pensia pe amandoua lunile.Este corect?Eu cred ca doar pe o luna.In lege spune ca se suspenda ancepand cu luna urmatoare.Cum este corect?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 17:32, 29 Octombrie 2009
Din acest punct de vedere, art. 92 din Legea nr. 19/2000 este clar: plata pensiei se suspenda incepand cu luna urmatoare celei in care beneficiarul unei pensii de urmas realizeaza dintr-o activitate profesionala venituri brute lunare mai mari de o patrime din salariul mediu brut pe economie.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordarea pensiei de urmas Aleximo Aleximo Am 19 ani si de 2 ani si jumatate beneficiez de pensie de urmas in urma decesului tatalui meu..daca ma angajez si pe cm e trecut salariul minim pe economie imi ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu "pensia de urmas" dc pt cateva luni s-a avut avut un venit mai mare decat jumãtate din salariul mediu brut pe economie; lucrockit lucrockit Ce se intampla cu "pensia de urmas" dc pt cateva luni s-a avut avut un venit mai mare decat jumătate din salariul mediu brut pe economie, in anul ... (vezi toată discuția)
Se poate pensie de urmas ,dar si somaj? geea_the_first geea_the_first Am o mare nelamurire...va rog mult,am nevoie de un raspuns corect.... Eu am terminat cursurile postliceale de medicina anul acesta 2009(august).Stiu ca daca ... (vezi toată discuția)