Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de urmas

Am avut pensie de urmas dar m-am angajat cu 17.04 2008 si am luat si pensia pe luna mai 2008.Acum ma pune sa returnez pensia pe amandoua lunile.Este corect?Eu cred ca doar pe o luna.In lege spune ca se suspenda ancepand cu luna urmatoare.Cum este corect?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 17:32, 29 Octombrie 2009
Din acest punct de vedere, art. 92 din Legea nr. 19/2000 este clar: plata pensiei se suspenda incepand cu luna urmatoare celei in care beneficiarul unei pensii de urmas realizeaza dintr-o activitate profesionala venituri brute lunare mai mari de o patrime din salariul mediu brut pe economie.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordarea pensiei de urmas Aleximo Aleximo Am 19 ani si de 2 ani si jumatate beneficiez de pensie de urmas in urma decesului tatalui meu..daca ma angajez si pe cm e trecut salariul minim pe economie imi ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu "pensia de urmas" dc pt cateva luni s-a avut avut un venit mai mare decat jumãtate din salariul mediu brut pe economie; lucrockit lucrockit Ce se intampla cu "pensia de urmas" dc pt cateva luni s-a avut avut un venit mai mare decat jumătate din salariul mediu brut pe economie, in anul ... (vezi toată discuția)
Se poate pensie de urmas ,dar si somaj? geea_the_first geea_the_first Am o mare nelamurire...va rog mult,am nevoie de un raspuns corect.... Eu am terminat cursurile postliceale de medicina anul acesta 2009(august).Stiu ca daca ... (vezi toată discuția)