avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... eroare procedura citare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

eroare procedura citare

Intr-o cauza civila, cine este responsabil pentru citarea paratilor, tribunalul prin grefierii sai, sau avocatul reclamantului?

Multumesc
Instanta
Procedura de citare se realizeaza de catre grefierii instantei si se transmite prin posta/agenti procedurali.
In acest caz, cum pot trage la raspundere grefierii pentru greseala pe care au facut-o in cazul meu, greseala care ma costa o amanare, si o alta deplasare la tribunal pentru avocatul meu (bani in plus...). NU mi se pare normal sa suport paguba pentru greseala altora...

Multumesc
Intrebati -va av daca aveti vreo varianta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De cate ori se amana cauza daca paratul nu primeste citatie? mariteo17 mariteo17 Buna ziua! In cazul unui proces civil,daca cel parat nu primeste citatia,de cate ori se amana termenul? Se pare ca nu a primit-o din cauza adresei diferite ... (vezi toată discuția)
Succesiune atomiviorel2_BT atomiviorel2_BT Este legal partajul judiciar la care au participat doar doi moștenitori, ceilalți nefiind citați la dezbaterea succesorala? Cai de atac. (vezi toată discuția)
Cum se desfasoara un proces? Cmpianu gabriel Cmpianu gabriel Sunt si eu chemat la proces miercuri acuzat de ucider din culpa si vreau sa intreb ce se intampla la prima infatisare la proces, sunt chemat la bara? Oare cat ... (vezi toată discuția)