avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Executare silită Calculare penalitati
Discuție deschisă în Executare silită

Calculare penalitati

In urma unei sentinte civile definitive si executorii m-am adresat executorului judecatoresc. Acesta a somat debitorul sa-si indeplineasca obligatia in termen de 10 zile de la comunicare. Debitorul nu s-a conformat. Eu, in calitate de creditor, m-am adresat instantei pentru a aplica penaltati pe zi a debitorului. Instanta a hotarat ca debitorul sa plateasca 100 lei/zi de intarziere a obligatiei. Debitorul a refuzat in continuare sa se execute. Dupa trei luni de la comunicarea sentintei prin care s-a aplicat penalitatile, m-am adresat instantei conf. art 906 C.pr.civ.sa stabileasca suma definitiva datorata de catre debitor. Intrebarea mea este : de cand se calculeaza zilele de penalitate? De la trecerea celor 10 zile de cand debitorul a fost somat de catre executor sau de la trecerea celor trei luni de la comunicarea sentintei judecatoresti conf. art 906 alin 1 si 4 ?
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Penalizare pe art 906 neincredintare minor claudiuferlai claudiuferlai Buna ziua, Cine ma poate ajuta cu o hotarare de penalizare pe ziua de intarziere pentru nerespectarea unei hotarari a instantei pe art 906? Multumesc. (vezi toată discuția)
Executare silita mitracheioana mitracheioana referitor la executare asilita, daca debitorul nu a pus in executare, pot solicita in acelasi timp catre instanta de executare si stabilirea sumelor ce revin ... (vezi toată discuția)
Executare silita obligatie de a face, pe noul art 906 alin 4 cpc ZorbaGrecu ZorbaGrecu Buna seara. Rog o opinie avizata pe aceasta chestiune. Speta e urmatoarea : Avem o sentinta definitiva pe art 906 cod ... (vezi toată discuția)