avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cadastru fara acordul tuturor succesorilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cadastru fara acordul tuturor succesorilor

buna ziua. de la bunica materna a ramas o proprietate de 1200mp cu o casa cu 3 camere de diferite dimensiuni-2 din caramida,1 din paianta, 2 holuri mici, o camara din paianta,o bucatarie din paianta si o magazie, plus un teren extravilan de 500 mp. ca succesori suntem 3 persoane: matusa care are 1/2 si fratele meu si cu mine care avem cate 1/4. de anul trecut matusa s-a mutat in toata casa, a facut modificari, a inlocuit cheile si ne-a taiat accesul atat in curte cat si in casa, pe motiv ca este drepul ei si ca noi nu avem ce sa cautam acolo, ca dreptul nostru e pe terenul extravilan sau in gradina, unde nu avem cum sa ajungem decat daca am lua-o pe undeva pe camp. mentionez ca terenul este lotizat in actul de proprietate, lucru pe care l-am aflat de la primarie, deoarece toate actele casei au fost luate de matusa. in prezent, matusa continua sa ne interzica accesul pe proprietate, si ne-a amenintat ca daca nu vrem sa facem cadastrul asa cum vrea ea (adica ea sa ia lotul de 605mp, cu toata casa care are toate utilitatile la poarta, iar noi lotul de 595mp intravilan, fara utilitati disponibile nelucrat su neingradit si la care se poate ajunge dar mergand pe un drum de camp si cel de 500mp extravilan, neingradit si nelucrat), ca ne arata ea ca isi face cadastru si acte de proprietate pe lotul de pamant pe care il considera doar al ei (cel cu casa). intrebarea mea este: este legal si este posibil ca matusa sa faca cadastru pe terenul cu casa, fara acordul nostru, chiar daca avem si noi dreptul la 1/2 din casa? se aplica regula cine vine primul isi alege ce vrea si cat vrea? chiar daca actul de succesiune spune altceva? este normal un astfel de lucru atata timp cat noi platim impozit la primarie pentru partea noastra de mostenire desi nu avem acces la nimic de acolo? ce putem face in acest caz. mentionez ca la sfatul a 2 avocate am incercat sa vorbim cu matusa ca sa gasim si alte variante, dar ea nu vrea nici sa ia tot si sa ne despagubeasca, nici invers, nici sa impartim altfel terenul astfel incat sa putem construi si noi o casuta sau ceva dar sa avem acces la utilitati, nici sa vindem tot si sa impartim banii. am uitat sa mentionez faptul ca tot terenul e lung si foatre ingust (cel mult 8m), iar terenul pe care "ni-l da" matusa ppsa ne construim ceva sau sa-l vindem are si denivelari, o fosta groapa pentru lut pe el, care nu a putut fi rezolvata de-a lungul timpului (pamantul se lasa si se inunda la ploi puternice)

Alte discuții în legătură

Drum privat: obligatia vanzatorului sau a cumpărătorului? Georgianand Georgianand Buna ziua! Doresc sa achizitionez un teren, aflat in camp, fiind al 2lea lot de la strada principala , necesitand deci o cale de acces (drum privat). ... (vezi toată discuția)
Problema juridica: in terenul cumparat sunt conductele de apa ale orasului Vlad88 Vlad88 Buna ziua! Am o problema legata de un teren si as vrea sa stiu daca se poate rezolva in vreun fel si cui ar trebui sa ma adresez. In septembrie 2010 am ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren cu drum cu cota indiviza ContSters49632 ContSters49632 am un teren de 1000 mp, cam 20/50m deschidere=50m,servit de o cale de acces in care cota indiviza este de 1/3, adica sunt 3 proprietati (loturi de 1000 mp ) a ... (vezi toată discuția)