avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Autorizare food truck comercial
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Autorizare food truck comercial

Buna ziua. In vederea deschiderii/autorizarii unui food truck commercial, in ipoteza in care va functiona amplasat pe in teren privat imi puteti spune daca primaria trebuie sau nu sa mai elibereze vreun accord? Care ar fi fluxul pentru obtinerea celorlalte autorizatii DSV si DSP.
Cel mai recent răspuns: Primoris SRL , Consilier juridic 16:18, 22 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Dacă veți amplasa rulota pe un teren privat veți scăpa, bineînțeles, de bătăile de cap pe care le implică demersurile de obținere a unui amplasament pe domeniul public, dar vă rămân de făcut celelalte demersuri legale, începând cu înregistrarea punctului de lucru la Registrul Comerțului și continuând cu demersurile de autorizare.

Dacă discutăm de un food truck, înțeleg că nu este vorba doar de o activitate de comerț, ci de activitate de alimentație publică, care este încadrată în mod legal pe codul CAEN 5610 Restaurante, chiar dacă nu faceți altceva decât hot dog, sau sandwich-uri.

Pentru o astfel de activitate veți avea nevoie de Autorizație de Funcționare emisă de primărie, iar în dosarul de la primărie trebuie să depuneți diverse alte documente (Autorizația DSV, Răspunsul DSP, etc). Lista exactă a documentelor diferă de la o primărie la alta!

Informații mai detaliate puteți găsi chiar aici în forum: www.avocatnet.ro/forum/discu...

Alte informații utile mai găsiți aici: [ link extern ]
[ JuristFirme.ro ]

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce autorizatii imi trebuiesc pentru o rulota tip fast food?? DolmarGroup DolmarGroup Buna seara, Ma numesc Marian si am si eu un semn de intrebare. Am gasit sa cumpar o rulota tip fast food din Germania si asa vreau sa incep o afacere, tinand ... (vezi toată discuția)
Autorizatii necesare praporgescu praporgescu care sunt autorizatiile necesare pt.comert (fast food )stradal,in rulote amplasate pe domeniul public. Multumesc.#-o:((:sorry::\">:stunned: (vezi toată discuția)
Unde pot sa imi desfasor activitatea? iwilldoit iwilldoit Buna seara. Ma intereseaza unde anume (si cum) imi pot desfasura activitatea in Bucuresti ca un Pizza Van (pizzerie mobila incorporata intr-o ... (vezi toată discuția)