avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Interdicție instrainare
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Interdicție instrainare

Bună ziua,
Eu și soția mea deținem doua roluri separate la direcția taxe și impozite. Soția a avut moștenire da la părinții ei un autoturism pe care anul trecut l-a vândut și cu banii obținuți a cumpărat altul, care s-a trecut în rolul ei. Eu am în rolul meu un autoturism cumpărat înainte de căsătorie, iar un teren cumpărat în timpul căsătoriei figurează atât în rolul meu cât și al ei, fiind bun comun. Soția dorește sa vândă autoturismul, dar din cauza unei interdicții de eliberare certificat fiscal existente pe rolul meu, direcția fiscala refuza să-i elibereze soției viza de înstrăinare. Menționez ca interdicția a fost înființată de ANAF, pentru o suma datorata prin atragerea răspunderii solidare pentru o datorie a unei firme intrate în insolventa unde eram unic asociat. Este corect punctul de vedere al direcției fiscale? Ce se poate face, având în vedere ca autoturismul s-a vândut de o săptămână și noul proprietar așteaptă certificatul fiscal sa înscrie mașina pe numele lui, și bineînțeles ca soția mea nu mai are nici toți banii să-i poată înapoia cumpărătorului?

Alte discuții în legătură

Interdicție instrainare Sorinned Sorinned Bună ziua, Eu și soția mea deținem doua roluri separate la direcția taxe și impozite. Soția a avut moștenire da la părinții ei un autoturism pe care ... (vezi toată discuția)
Certificat fiscal la inmatricularea unui autoturism care nu a fost inscris pe rol eugenpn eugenpn Am cumparat din Germania si introdus in tara la mijlocul lui octombrie anul trecut un autoturism. Stiam ca nu o sa am nevoie de el decat 1-2 luni (stiam ca am ... (vezi toată discuția)
Impozit pentru masina vanduta alialex alialex Buna ziua, Sotul meu a avut un autoturism pe care l-a vandut pe la inceputul anului 2012. In iunie 2012 a avut un accident vascular, operat, grad de handicap ... (vezi toată discuția)