avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit pentru masina vanduta
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit pentru masina vanduta

Buna ziua,
Sotul meu a avut un autoturism pe care l-a vandut pe la inceputul anului 2012. In iunie 2012 a avut un accident vascular, operat, grad de handicap grav, in prezent fiind tot cu grad de handicap.
Am primit de la Primarie, directia taxe si impozite o somatie pentru plata unor penalitati impozit masina - 320 ron, in care se precizeaza ca exista si o suma restanta destul de mare 2300 ron.
Eu sunt disperata, de aproximativ 2 ani nu avem masina, el este handicapat de 1an si jumatate. Am si uitat de existenta acelei masini. Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: alialex , utilizator 09:18, 8 Ianuarie 2014
cand ati vandut masina ati solicitat certificat fiscal sau fisa fiscala?
atunci can ati vandut ati facut acte de instrainare?
ati radiat-o de la impozite?
Cunoasteti persoana care a cumparat masina sotului? Daca aceasta locuieste in aceiasi localitate cu dvs, mergeti la impozite si taxe, sa verifice baza de date, in acest fel vor gasi masina impusa la doua roluri, cumparator si vanzator, normal la dvs urmand sa de-a la scadere debitele.

Daca a vandut masina, puteti merge si la politie sa vedeti cum figureaza autorturismul acolo in evidente. Puteti cere o adeverinta din care sa reiasa cine este actualul proprietar.

La vanzarea masinii s-a intocmit contractul de vanzare cumparare, daca il aveti in casa, este suficent sa va prezentati cu acesta la impozite si taxe, complectati formularul tip de scoatere din evidenta si cereti radierea de pe rolul dvs.

Posibil ca sotul sa fi depus deja acest contract de vanzare cumparare, dar din neglijenta cuiva nu a fost scos autoturismul de pe rol, vedeti daca aveti nr. de inregistrare a lucrarii in registratura institutiei.

Nu achitati nimic, pana nu vedeti ce documente detineti pt radierea autoturismului. Important sa rezolvati repede, pt ca exista aceea somatia, care ar putea sa duca la poprire pe pensie.
Stiu ca a fost intocmit un act de vanzare-cumparare, dar mai departe... voi cauta. Multumesc pentru raspuns. Acum sunt mai linistita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoturism vandut fara acte DoinitaPana DoinitaPana Buna ziua! Lucrez la Serviciul Taxe si Impozite, si la un rol fiscal este inregistrat un autorturism marca ARO care a fost vandut fara acte de debitor care ... (vezi toată discuția)
Vanzare autovehicul coco12345 coco12345 bun gasit tuturor! Vin cu o rugaminte la specialistii in domeniu la problema cu care ma confrunt si anume: am vandut un autoturism cu contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu dificultati catalin86 catalin86 In urma decesului lui tata am mostenit o masina neradiata, pe care tre sa platesc impozit si singuru document pe care il detin este actu de ... (vezi toată discuția)