avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere in perioada de proba fara notificare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere in perioada de proba fara notificare

Buna ziua.
In 15 februarie 2018 am fost angajata la o firma ca director retea de magazine, cu o perioada de proba de 90 zile. Pentru ca sunt operata la coloana si au reaparut problemele de sanatate, pe 26 aprilie 2018 a primit un concediu medical de 5 zile, urmat de un altul de 10 zile. Pe data de 4 mai, am trimis la sediul firmei concediile medicale date de medic. Atunci mi s-a raspuns ca CIM a incetat cu data de 26 aprilie. si ca nu mi le vor plati pt ca nu-i mai intereseaza situatia mea. Eu nu am fost instiintata de acest gest al angajatorului, nu mi-au trimis nimic nici prin posta, nici prin email, nici sms sau whatsapp... Am citit ulterior in Codul muncii ca ar fi trebuit sa primesc o notificare scrisa... Si tot aceeasi lege decide ca nu se fac concedieri pe perioada incapacitatii de munca dovedita cu concediu medical legal. Ce pot face in acest caz? Nu am niciun document din care sa reiasa faptul ca mi-a fost incetat CIM cu data de 26 aprilie ...doar am intrebat la ITM si mi s-a confirmat acest aspect. Totodata am pierdut si dreptul legal de a incasa 30% din indemnizatia de somaj de care as fi beneficiat pana in noiembrie., iar ultimul salariu si tichetele de masa nu le-am mai primit de la angajator, restrictionandu-mi accesul in firma lor. Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 24 Mai 2018
excelenta32, utilizator
Cel mai recent răspuns: excelenta32 , utilizator 15:31, 24 Mai 2018
1. Concedierea este una, iar încetarea contractului de muncă pe durata perioadei de proba este altceva.

2. Perioada de proba se suspenda , intr-o astfel de situatie.
Durata se prelungeste cu durata concediului medical.
Ultima modificare: Joi, 24 Mai 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc pentru precizare si pentru informatia oferita. Intrebarea mea era: Ce pot sa fac in acest caz? Ce demersuri ar trebui sa intreprind si unde pentru recuperarea salariului, a tichetelor si a banilor pe concediu?
Puteți promova o acțiune în instanță
- Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul. Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare
Va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rugaminte lamuriri privind incetarea cim CrisIndi CrisIndi Buna ziua, Va scriu cu rugamintea de a ne da cateva lamuriri privind decizia de incetare a contractului de munca primita de sotul meu din partea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! unde pot face plangere sau ce organe abilitate trebuie ... Mire P Mire P Buna ziua! Unde pot face plangere sau ce organe abilitate trebuie sa anunt pentru nerespectarea contractului de munca? Baiatul meu este angajat la o ... (vezi toată discuția)
Intrebare demisie DrThrax2010 DrThrax2010 daca eu am semnat un act aditional de prelungire de 3 luni .. si nu am nici un act la mine .. pot sa plec fara preaviz ?? (vezi toată discuția)