Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Decizie definitiva mai poate fi atacata?

Buna ziua , am o decizie definitiva si irevocabila pt custodia copilului, de 5 ani am aceasta decizie acum depus actele pt executarea silit, in acesti 5 ani nu am primit deloc pensia alimentara pusa de instanta , acum fostul sot a aflat de executare si doreste sa atace decizia instantei din 2013 spunand ca nu este copilul lui , desi eu pot demonstra contrariu prin testul ADN . Mai poate ataca decizia care este irevocabila? Si inca o intrebare mai am primit acordul judecatorului pt executatrea silita cat mai dureaza pana la executarea in sine? Multumesc tare mult !
Ultima modificare: Luni, 28 Mai 2018
ANISOARA MUNTEANU, utilizator
Cel mai recent răspuns: ANISOARA MUNTEANU , utilizator 18:35, 28 Mai 2018
Buna ziua,
In materia stabilirii exercitarii autoritatii parintesti NU EXISTA sentinta definitiva.
Oricare dintre parinti poate reincepe demersurile in instanta daca s-au schimbat conditiile.
Cu privire la stabilirea paternitatii, tatal poate solicita orice dar trebuie sa tina cont de prevederile art. 430 alin 2 C.Civ.
Pentru recuperarea pensiei de intretinere trebuie sa va adresati unui executor judecatoresc.
Executorul executa daca are ce daca nu are ... asteptati pana va avea ce sa execute.
Ultima modificare: Luni, 28 Mai 2018
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Minorul are domiciliu stabilit de instanta la mine , el nici macar drept de vizita nu are ! Copilul este in grija mea de cand avea 6 luni si acum are 9 ani jumatate sunt stabilita in Germania de 4 ani , copilul merge aici la scoala ! Daca el ma da in judecata si vrea custodia el a copilului o poate optine? Desi el nu a platit pensie alimentara in 5 ani niciodata , nu se cunosc tatal si fiu ! Imi este greu sa cred ca instanta ar schimba custodia copilului care tata ! Multumesc pt raspunsul dv !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie definitiva mai poate fi atacata? ANISOARA MUNTEANU ANISOARA MUNTEANU Buna ziua , am o decizie definitiva si irevocabila pt custodia copilului, de 5 ani am aceasta decizie acum depus actele pt executarea silit, in acesti 5 ani nu ... (vezi toată discuția)
Decizie definitiva mai poate fi atacata? ANISOARA MUNTEANU ANISOARA MUNTEANU Buna ziua , am o decizie definitiva si irevocabila pt custodia copilului, de 5 ani am aceasta decizie acum depus actele pt executarea silit, in acesti 5 ani nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , sunt studenta in anul 2 la facultate ,am castigat ... Alexandra713 Alexandra713 Buna ziua , sunt studenta in anul 2 la facultate ,am castigat un proces de pensie alimentara continuare cu tatal meu , procesul a fost definitivat si ... (vezi toată discuția)