Pe data de 6 Mai , mi-a fost retinut permisul pentru alcoolemie 0.41 in aerul expirat la un filtru al politiei in Bucuresti.Bausem vreo 2 pahare de tarie pe stomacul gol, a mai trecut ceva timp apoi am primit un telefon si a trebuit sa plec "urgent" , as fi putut sa iau un taxi insa nici nu am gandit. Vina este in totalitate a mea, insa acum vreau sa vad cum sa fac lucrurile sa se miste mai repede.
Dupa proba cu etilotestul, am fost dus la IML unde mi s-a recoltat prima proba de sange, apoi pana la a 2 a proba am baut 4 sticle 0.5 apa in speranta ca se va mai duce putin din alcool. Am cooperat in totalitate de la inceput, nu prezentam nici-un semn ca as fi ametit sau ceva doar ca alcoolul era in organism ( politistul mi-a spus de prima data ca nu ii vine sa creada ca a iesit ceva ca eram perfect normal, in fine , prea putin important ) .
Mi s-a spus atunci de catre politai sa vin a 2-a zis , respectiv Luni sa platesc analizele insa dna doctor a zis ca nu se mai plateste la ei . A 2-a zi am fost m-am interesat si am inteles ca trebuia sa depun o cerere la Udriste prin care sa mi se acorde o conventie de plata a analizelor, prima data tanti de la Udriste (birou informatii) mi-a zis sa revin peste 1 luna pentru cererea respectiva insa mi s-a parut enorm asa ca am revenit saptamana urmatoare la aceeasi doamna si se pare ca mi-a acceptato , insa mi-a spus la fel ca am de asteptat pana domnul Comandant imi va raspunde la cerere.
Cum pot urgenta tot procesul ? Mi se pare enorm sa astept 30 de zile pentru o amarata de cerere care imi da acordul sa platesc analizele de la IML , ca apoi sa mai dureze cel putin la fel de mult sa ajunga la dosar .
Daca analizele au fost facute in depistarea concreta a valorii alcoolemiei, pe langa aceasta pot iesi si alte substante folosite (in trecut) ? Sau este un test special care se face pentru depistarea folosirii altor substante? Intreb pentru un prieten asta
Daca sa zicem ca in sange imi iese 0.81-0.82 am totusi vreo sansa ca sa nu mi se anuleze permisul pe 1 an de zile si sa se claseze dosarul primind doar amenda + retinut permis pe 90 de zile?
Dosarul se trimite intai la Parchet pentru numar unic si apoi se intoarce la Politie unde trebuie sa fie repartizat unui politist. Atunci o sa puteti formula cererea. De obicei dureze 2-3 saptamani.