avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Salariile compensatorii si indemnizatia de crestere ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Salariile compensatorii si indemnizatia de crestere copil

Buna ziua! In luna August 2018 mi se va incheia contractul de munca cu acordul partilor desi urmeaza ca in luna Septembrie sa nasc. In urma acestei disponibilizari mi se vor oferi 10 salarii compensatorii conform CCM. Aceasta suma va fi impozitata la fel ca un salariu normal. Intrebarea mea este daca aceasta suma va reprezenta baza de calcul pentru indemnizatia de crestere copil?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:05, 31 Mai 2018
Salariile compensatorii sunt venituri de natura salariala si sunt supuse impozitului pe venit , astfel se pot lua in considerare la calculul indemnizatiei pentru CCC.
Va multumesc pentru raspuns! Aveam dubii cu privire la acest aspect pentru ca legea nu mentioneaza aceste venituri concret si am cunostinte carora nu li s-au luat in calcul niste dividente...
Dividendele nu se iau in considerare.
Buna ziua!
Revin cu o alta nelamurire, insa tot pe aceiasi tema. In Codul fiscal la Art. 142 Venituri din salarii şi venituri asimilate salariilor care nu se cuprind în baza lunară de calcul al contribuţiilor de asigurări sociale, am identificat urmatoarea afirmatie: "Nu se cuprind în baza lunară de calcul al contribuţiilor de asigurări sociale următoarele: punctul ş) veniturile acordate la momentul disponibilizării, venitul lunar de completare sau plăţile compensatorii, suportate din bugetul asigurărilor de şomaj, potrivit actelor normative care reglementează aceste domenii."
Puteti sa ma lamuriti cu privire la acest aspect...
Va multumesc anticipat!!
Nu se refera la salariile compensatorii acordate de catre angajatori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Echivalent salariu de baza deces functionar public gh3gh1 gh3gh1 Ce contributii se datoreaza pe echivalentul salariului de baza in caz de deces functionar public? (lege 188/1999)? (vezi toată discuția)
Legislatie concreta tichete de masa bea_foris bea_foris Buna ziua, As avea nevoie de referinta la articolele specifice din Codul Fiscal in vigoare pe baza carora tichetele de masa nu sunt incluse in baza de ... (vezi toată discuția)
Calculul indemnizatiei de maternitate din venituri cumulare dia_tia dia_tia Buna ziua, Am si eu o nelamurire. In momentul de fata sunt insarcinata in 12 saptamani, detin un contract de munca la firma x si alte venituri pe care le ... (vezi toată discuția)