avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de vanzare cumparare nefinalizat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de vanzare cumparare nefinalizat

M-am hotarat sa cumpar parterul unei case, cu o bucatica de teren si o boxa. La momentul vanzarii, actele pentru teren si boxa nu erau finalizate. Pentru teren nu se facuse alipirea tuturor terenurilor din jurul cladirii. Am acceptat incheierea actului de vanzare cumparare, mai ales ca am facut credit la banca si il pierdeam, ramanand acordul verbal intre mine si cel mandatat de proprietar sa vanda, avand ca martor agentul imobiliar, ca se va intocmi actul de vanzare cumparare pentru teren si boxa la momentul la care actele vor fi finalizate,. Cand actele au fost finalizate, proprietarul, fara sa tina cont ca are un contract de mandat cu o persoana desemnata de el sa vanda, a vandut restul cladirii cu teren cu tot unei terte persoane. Cel mandatat sa vanda l-a dat in judecata pe proprietar pentru anulare act, motivand printre altele ca nu a terminat vanzarea cu mine. Eu vreau sa fac plangere penala impotriva proprietarului, avand ca martori pe cel mandatat sa vanda, pe agentul imobiliar si pe sora mea. Conform carui articol din Codul Penal, ii pot face plangere penala? Ce articol a incalcat proprietarul in acest caz?

Alte discuții în legătură

O speta conliviu conliviu Ipoteza de lucru: Un SA a avut in proprietate un imobil (teren + constructii). La un moment dat, a procedat la dezmembrarea imobilului in x loturi. ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut in loc de contract de vanzare cumparare? www.armariotbc@yahoo.com www.armariotbc@yahoo.com am cumparat un teren plantat cu vie dar proprietarul nu avea actele finalizate.am intocmit un act de mana cu martori.Dupa 2 ani actele nu erau finalizate ... (vezi toată discuția)
Vanzare suprafata teren agricol mai mica dacat cea inscrisa in titlu philiprobz philiprobz care este actul normativ ce contine interdictia vanzarii unei suprafete de teren mai mici decat cea inscrisa in titlul de proprietate(certificat mostenitor.) ... (vezi toată discuția)