avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... contract de imprumut in loc de contract de vanzare ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

contract de imprumut in loc de contract de vanzare cumparare?

am cumparat un teren plantat cu vie dar proprietarul nu avea actele finalizate.am intocmit un act de mana cu martori.Dupa 2 ani actele nu erau finalizate pentru ca proprietarul a intampinat ceva probleme. Datorita unor probleme de sanatate eu am hotarat sa vand via si am apelat la o agentie imobiliara pt a vedea ce modalitate ar exista.Administraroarea agentiei a fost personal foarte interesata de aceea vie spunandu-mi ca legal nu se poate vinde via dar putem incheia un contract de imprumut ca si cum am primit sub forma de imprumut contravaloarea viei care o vom anula in momentul finalizarii actelor autentice asupra viei.Dar a aparut criza financiara motiv pt care administratoarea nu a mai dorit acel teren ci banii care mi-a dat ''ca imprumut'.Stiind ca nu am de unde sa-i dau inapoi banii m-a chemat la sediul agentiei cerandu-mi sa semnez un al doilea contract de imprumut cu suma+5%dobanda lunar.Din pacate am semnat acel contract de imprumut,de atunci ''doamna terorizandu-ma cu telefoane de amenintare sa-i dau banii inapoi conform contractului de imprumut incheiat.M-a dat in judecata pentru actiune pretentii avand termen aceasta luna cu mentiunea "la interogator''. M-a notificat si printr-un cabinet de avocatura.Va rog ajutati-ma ce pot face? Mentionez ca intre timp actele pe vie au fost finalizate eu notificand-o in scris pe ''doamna''sa ma contacteze pt a incheia contractul de vanzare-cumparare la notar.Multumesc anticipat pt raspunsuri!
Ultima modificare: Joi, 30 Septembrie 2010
www.armariotbc@yahoo.com, utilizator
Cel mai recent răspuns: dgnConsulting , Contabil 13:17, 12 Septembrie 2010
Cand veti ajunge in instanta puteti dovedi cu martori ca respectivul imprumut era de fapt un avans pentru teren.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Când se prescrie o datorie kennya kennya Buna ziua As dori sa stiu când se prescrie dreptul de a mi solicita despăgubiri pt o plantație cu vita de vie.In data când am cumpărat terenul ,în urma ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract arenda deliacoseri deliacoseri Subiect: contract de arenda cu firma in faliment Buna ziua, as dori sa ma ajutati cu un sfat vizavi de rezilierea unui contract de arenda. Societatea cu care ... (vezi toată discuția)
Hotarare irevocabila si definitiva =0 dmdc dmdc Din anul 1999 am o hotarare definitiva si irevocabila conform careia paratul (o societate comerciala si consiliul local)este obligat sa lase ... (vezi toată discuția)