avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 166 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate facerea unui nou buletin ,acte
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

facerea unui nou buletin ,acte

Buna ziua!MI-am pierdut buletinul si as vea sa imi fac unul nou.Unde trebuie sa merge prima data si ce acte sunt necesare.
1.Ce document este documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu şi, după caz, cel cu care se face dovada adresei de reşedinţă, original şi copie.
2.Pot merge fara parinti sa-mi fac buletinul(19 ani)?
Cel mai recent răspuns: ContSters82289 , utilizator 13:48, 31 Mai 2018
In caz de pierdere a cartii de identitate se va putea solicita eliberarea unei noi carti de identitate Directiei de evidenta a populatiei din cadrul Primariei de pe raza teritoriala unde domiciliati in baza urmatoarelor documente:
- Cererea pentru eliberarea actului de identitate care se solicita de la ghiseu
-copia actului de identitate (daca exista)
- cartea de alegator (cu excepţia - pierderii, furtului sau distrugerii actului de identitate) - pentru a fi predata

- Certificatul de naştere, original si copie;

- Documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu, original si copie. (actul de proprietate al imobilului, contract de comodat, inchiriere, etc) Daca nu sunteti proprietarul imobilului este necesară declaraţia scrisă a proprietarului/gazduitorului (aceasta se consemneaza pe cererea pentru eliberarea actului);

- Chitanţa de plata a taxei de 7 lei reprezentand contravaloarea Carţii de identitate

Nu este necesara prezenta parintilor daca ati implinit varsta de 18 ani insa este nevoie de prezenta proprietarului/gazduitorului imobilului de la adresa unde urmeaza sa vi se stabileasca domiciliul din buletin ( daca nu detineti declaratia notariala a acestuia privind acceptul de a va lua in spatiu).
Ultima modificare: Joi, 31 Mai 2018
ContSters82289, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru preschimbare c.i. zburaet zburaet Buna seara. Mentionez ca lucrez in Bucuresti si imi este incomod sa merg pana in provincie de unde sant de loc. Care ar fi posibilitatea legala de a schimba ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate noua pentru chiriasi in alta localitate salmirox salmirox Cartea de identitate imi expira in curand si am unele nelamuriri , locuiesc cu un copil cu chirie in Timisoara unde suntem angajati , iar adresa din actuala ... (vezi toată discuția)
Luarea in spatiu draghiciadriana draghiciadriana Ce trebuie sa fac pentru a fi luata in spatiu de un proprietar de imobil? Mentionez ca am viza de flotant la o adresa( eu stau in chirie) ,iar acum pentru a * ... (vezi toată discuția)