avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 246 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitii extracomunitare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitii extracomunitare

Buna ziua. Am o firma neplatitoare de TVA pe care as dori sa fac achizitii extracomunitare de masini din Elvetia (tara non-comunitara). Cum ma incadrez la plata TVA la vanzarea masinii in tara, La importul masinii fac o declaratie de import in baza careia in tara platesc TVA 19% si taxe vamale 10%. Ma incadrez la condul fiscal la articolul care zice ca la achizitii in valoare de peste 10.000 euro intr-un an calendaristic trec la platitor de TVA la vanzare acestor bunuri. Ca in codul fiscal nu am gasit nicaieri un art cu privire la achizitii extra-comunitare, ci se specifica doar de intra-comunitar. Mai precizez ca 90 % din achizitiile din elvetia vor fi facute de la persoane fizice. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: col_tulla , utilizator 17:06, 1 Iunie 2018
Cei 10000 euro nu se refera si la spatiul extracomunitar. Ceea ce faceti dvs. se numeste import si e tratat ca atare: se platesc taxe vamale si TVA la intrarea in tara.

Deci, la vanzarea marfurilor (in cazul dvs., autoturisme) nu platiti TVA. Daca cifra de afaceri anuala depaseste plafonul de 300000 lei, trebuie sa va inregistrati platitor dr TVA.
Ultima modificare: Joi, 31 Mai 2018
Iulian MANEA, Contabil
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva si taxe elvetia sevenx sevenx Buna ziua, Va cer ajutorul in urmatoarea problema. SRL neplatitor de TVA, neinscris in reg operatorilor intracomunitari (se incadreaza in plafon) doreste ... (vezi toată discuția)
Achizitii extracomunitare IMREk IMREk Achizitii extracomunitare Sunt in negociere cu un Furnizor din China pentru a cumpara o linie complet automatizata 1. Achizitie Extracomunitara de ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar firma neplatitoare tva Alex N Alex N Buna ziua, O societate comerciala, neplatitoare de tva in Romania, achizitioneaza marfuri din UE si vinde fara TVA in Romania. Achizitiile din state UE sunt ... (vezi toată discuția)