avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Pot construi pe hotarul care da in spatiul public?
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Pot construi pe hotarul care da in spatiul public?

Pot construi pe hotarul care da in spatiul public? .. asta in conditiile in care nu exista alte reglementari in regulamentul de urbanism.
Daca nu, ce acorduri imi trebuiesc ca sa fac acest lucru ?
Cel mai recent răspuns: bysnis , utilizator 14:01, 6 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Solicitati mai intai un certificat de urbanism la primarie pentru ceea ce doriti sa construiti si veti afla ce anume aveti voie sa construiti si unde.,
Multumesc de raspuns. Eu pun intrebarea pt o constructie facuta in 1998, constructie facut pe hotarul cu domeniul public. Aceasta constructie a fost contestata in instanta. Am intrebat la primarie daca in acel moment exista o reglementare facuta pt certificatul de urbanism. Mi s-a spus ca nu exista la momentul respectiv nici o reglementare in acel sens.
Constructia a fost facuta legal pe hotar?
... daca la momentul eliberarii autorizatiei nu exista nici o reglementare care sa ateste constructia pe hotarul care da in spatiu public.
Daca aveti autorizatie pe constructie, puteti sa stati linistit.
Autorizatia poate fi contestata si anulata .. si pot fi obligat prin instanta sa intru in legalitate sub sanctiunea demolarii !!! linistit pot sta doar cand stiu sigur ca aveam acest drept sa construiesc pe hotar. exista vre-o lege care sa imi interzica asta ? stim cu totii cum se dadeau autorizatiile de constructie in orase acum cativa ani .. toate erau la limita legii multe chiar incalcau legea, dar beneficiarul se baza pe acordul tacit al vecinilor.
Daca gresesc .. va rog sa imi spuneti ..
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iunie 2018
bysnis, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie balcon rambela rambela Vreau sa construiesc balcon la parter.Mentionez ca vecinul de deasupra are balcon,eu urmand sa-l construiesc exact sub acesta al vecinului.Ce trebuie sa fac? (vezi toată discuția)
Autorizare-reautorizare constructie nicolmihai nicolmihai Buna ziua. Problema mea este urmatoarea, va rog. Am obtinut o autorizatie de construire in martie 2013 pentru P+M, dar din lipsa de bani a trebuit sa ... (vezi toată discuția)
Autorizatia de construire Andreea_Pamfile Andreea_Pamfile Am cumparat un teren de la primarie si am construit pe el fara nici un act. Care sunt etapele si actele necesare pt a obtine autorizatia de constructie? (vezi toată discuția)