avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cumul pensie de urmas cu salariu
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cumul pensie de urmas cu salariu

Mama mea indeplineste conditiile pentru pensia militara de urmas, fiindu-i comunicat acest fapt de catre Casa de Pensii a MAI, dar in prezent este angajata ca asistent medical la o institutie publica.
Daca isi face pensie de urmas poate sa isi continue activitatea ca asistent medical pana la implinirea varstei standard de pensionare? Varsta standard de pensionare pentru asistentii medicali este de 65 ani (art. 22 alin. 4 din OUG 144/2008)
Cel mai recent răspuns: Matei Eugen Marius , utilizator 14:32, 10 Iunie 2018
Legea 223/2015
Art. 76
......
(2) Soțul supraviețuitor, beneficiar al unei pensii de urmaș, poate cumula pensia cu venituri din activități profesionale pentru care asigurarea este obligatorie, potrivit legii, dacă acestea din urmă nu depășesc 35% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat
multumesc pt raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul pensie de stat cu salariul în învățământ de stat Popa Constantin Popa Constantin Bună ziua Dacă sunt pensionat militar din 2008 și acum lucrez în învățământ ca profesor, pot cumula acestea? Lucrez de 2 luni cu plata cu ora și ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas sotie supravietuitoare in baza legii 223/2015, privind pensiile militare de stat shony25 shony25 Buna ziua, In urma decesului sotului sustinator in anul 2020, iesit la pensie de serviciu anticipata in anul 2007, in baza Legii 179/2004, privind pensiile ... (vezi toată discuția)