avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de mostenire

Buna ziua.
De curand am descoperit, am vazut actele prin care C.E.C. in anul 1991 acorda suma necesara fratelui meu pentru a cumpara apartamentul pe care parintii l-au primit de la stat in 1975/le-a fost demolata casa.
- in baza contractului de vanzare-cumparare/1991, intre I.J.C.C.L.Buzau si fratele meu, unde la cumparator este trecut fratele, C.E.C. acorda, ca imprumut, suma necesara cumpararii apartamentului de catre fratele meu, parintii semnand agajamente de plata, fiind de acord sa li se retina direct de pe statul de plata - fratele neavand atunci venituri dar avea peste 20 de ani. -- practic s-au angajat ca vor plati ei in numele lui. intre timp apartamentul a fost achitat prin anul 2001 de parinti.
- in toata aceasta perioada si in prezent sunt mintit ca sunt trecut si eu pe contractul de vanzare-cumparare...... nu au vrut sa-mi arate si mie actele, mai mult, de la primarie in decizia de impunere pentru impozit (am reusit sa vad multe decizii din 2018 si mult inapoi - le ascundeau de mine, spunand sa-i cred pe cuvant) la impozitul pe apartament, la rol, apare doar numele fratelui si se specifica cota 100%, nr. prop.: 1
- in aceste conditii, unde este foarte clar ca apartamentul este in totalitate al fratelui meu (nici parintii cei care au achita practic apartamentul, nu sunt cota parte) eu care locuiesc cu parintii in apartament, am renovat in totalitate apartamentul, l-am modernizat (am crezut parinti cand spuneau ca apartamentul este cumparat pe numele la amandoi, eu si fratele --- M-AU MINTIT EFECTIV) mai am cea mai mica posibilitate sa-mi recuperez investitiile din acest apartament???
- cu parintii nu se poate discuta, ei spun ca trebuie sa-i cred pe ei pe cuvant si ca n-am incredere in vorbele lor??!
- i-am rugat, sa mergem, sa clarificam situatia dar refuza spunand ca este asa cum spun ei si ca cei de la primarie sunt niste pr....ti, ca doar ei au dreptate si este numai cum spun ei si sa-i cred pe ei, daca nu vreau atunci La Revedere !!!!
- nu le-am gresit cu absolut nimic parintilor, ba chiar intr-o perioada de timp l-am sustinut din foarte multe puncte de vedere chiar si financiar pe fratele meu, ba chiar cand am inceput sa am semne de intrebare asupra realitatii apartamentului am crezut in cuvantul lor, si am continuat sa modernizez apartamentul, unde de cele modernizate au benficiat in mod direct parintii mei, eu locuind in permanenta in apartament cu parintii (pentru modernizarea apartamentului sunt singurul care am investit sume foarte mari, nimeni nu a dat nici macar 1 leu, iar acum mi se spune ca am fost si sunt un prost, ca nu m-a obligat nimeni si ca nu o sa pot sa-mi iau nimic, ca totul este al lor .... daca am fost prost asta este !!!!
- Va intreb daca am cea mai mica posibilitate sa recuperez ceva o parte cat mai mica din investitiile mele in apartament, pentru anumite investitii inca mai am acte/chitante/documente clare pe numele meu...
Va multumesc, astept cu nerabdare raspuns.


Alte discuții în legătură

As vrea sa pun pe nume apartamentul mamei!! Troll76 Troll76 Buna ziua!! As vrea sa pun pe nume apartamentul mamaei..dar ma tem ca fratele ma va ataca dupa moarte ei!! Mentionez ca el nu mai locueste in apartament ... (vezi toată discuția)
Care sunt sansele mele la rezerva succcesorala ? TEOROMA TEOROMA Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in privinta unei succesiuni. Tatal meu a decedat in decembrie 2022, mama traieste. Am un frate care locuieste in Germania. ... (vezi toată discuția)
Mostenire lilianamanea67 lilianamanea67 Buna ziua, problema mea este urmatoarea: Parintii mei mi-au dat mie un apartament in care sa locuiesc impreuna cu sotia, iar fratelui meu un alt apartament, ... (vezi toată discuția)