avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate obține drept de proprietate?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate obține drept de proprietate?

În urma cu câțiva ani, tatăl meu a cumpărat un teren agricol de la o soră, nu au făcut nici un act, terenul fiind plătit la impozit de el , ulterior de fratele meu,tatăl decedând, acum sora tatălui cere terenul înapoi spunând ca la dat doar în folosire,terenul valorează mai mult acum.Se mai poate face ceva acum, din punct de vedere legal?Menționez că succesiunea părinților lor este făcută, dar sora nu are acte proprietate pe teren.
Ultima modificare: Luni, 18 Iunie 2018
B. Ionela, utilizator
Cel mai recent răspuns: B. Ionela , utilizator 20:08, 18 Iunie 2018
Pentru a clarifica situatia ar trebui sa stim mai multe detalii: Bunicii d-voastra erau proprietarii terenului? Tatal d-voastra a platit un pret pentru cota parte asupra terenului detinuta de sora sa? Intrebarile vin ca urmare a ultimei fraze scrise de d-voastra.
Bunicii erău proprietarii,tatăl meu a cumparat terenul de la sora sa plătind o sumă dar nu a încheiat nici un act,acum sora dorește terenul înapoi,nu mai recunoaște vanzarea neincheindu-se nici un act intre ei.Întrebarea este dacă se mai face ceva pe cale legala?Toate taxele terenului fiind plătite de tatăl meu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pamant mesimfora mesimfora Bunicul meu a cumparat in tineretea lui ceva pamant intr-o comuna. Dupa moartea lui, pe titlu de proprietate apar cei 5 copii ai lui, unul dintre ei fiind ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire qPsycs qPsycs Buna ziua ! Am si eu nevoie de un sfat, o lamurire, orice. Nu ma pricep la asa ceva, d-asta am si apelat la acest forum. Deci, sa va prezint situatia : In ... (vezi toată discuția)
^mostenitor^ sau simplu platitor de taxe ? ani_b ani_b In urma cu multi ani aprox. 18...parintii tatalui meu au decedat ...fratii ( 6 la numar...) au impartit pamantul intre ei in mod egal dar fara a face ... (vezi toată discuția)