avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... nu îmi eliberează fiscalul
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

nu îmi eliberează fiscalul

Buna ziua, am achiziționat o mașina pe data de 08.11.2017 din București, și de la data aceea nu vrea sa îmi elibereze fiscalul mașinii, țin sa precizez ca mașina e pe firma, am luat-o de la intermediar ( cu promisiunea ca in câteva zile îmi da fiscalul) iar proprietarul firmei e plecat din țara. Firma nu e radiată . Ce pot sa fac ca sa o înscriu ?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:34, 20 Iunie 2018
Nu cunosc ce aveti... il notificati, il dati in judecata.
Cum ar trebui sa procedez ?

Liliana Gradinaru a scris:

Nu cunosc ce aveti... il notificati, il dati in judecata.

Mergeti la un avocat, ii prezentati situatia, actele. Nu stiu ce spune proprietarul, cu ce act ati cumparat-o de la intermediar, daca sunt oameni de buna-credinta sau nu, daca aveti dovada platii etc.
In functie de asta va face o notificare pe care o expediati preferabil prin executor. Daca nu reusiti amiabil asa, in instanta.
Masina este pe firma, intermediarul este un fost angajat. Am făcut contract de vânzare in regula, cu ștampila firmei. A rămas sa îmi trimită fiscalul. Și ma tot amâna ...
Notificati oficial vanzatorul cu obligatia depunerii documentelor necesare incheierii contractului de vanzare cumparare vehicul -sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Va confruntati cu situatie delicata deoarece vanzatorul fiind intermediar nu va poate elibera certificat fiscal
Proprietarul din CIV nici el nu va mai poate elibera certificat fiscal deoarece mai mult ca sigur a radiat auto din evidenta sa fiscala

Alte discuții în legătură

Fiscal masina Nichitac Nichitac Am cumpărat recent o mașină iar fostul proprietar nu vrea sa imi dea fiscalu. Ce pot face eu? (vezi toată discuția)
Auto-intermediar Claudiu96G Claudiu96G Buna seara. Acum aproximativ 2 luni jumatate am cumparat un autovehicul , fiind prima mea masina cumparata fara sa ma informez despre procedurile legale pentru ... (vezi toată discuția)
Cumparare auto fara certificat fiscal dadanel85 dadanel85 Buna ziua, in data de 06.06.2015 am cumparat un autoturism de la o persoana din Buzau,eu fiind din Constanta!am gasit anuntul pe internet, am discutat cu cel ... (vezi toată discuția)