avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Mai trebuie sa depun o alta declaratie pentru ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Mai trebuie sa depun o alta declaratie pentru dividente ?

Buna ziua,
Va rog sa -mi spuneti daca trebuie sa mai depun si eu o alta declaratie dupa ce am -primit dividente pe anul 2017 iar institutia a depus dcl 205.
Cu multumiri.
Ultima modificare: Joi, 21 Iunie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:55, 22 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, doar daca estimati astfel de venituri in 2018. Ordin 888/2018:

SUBSECŢIUNEA a 2-a
Date privind contribuţia de asigurări sociale de sănătate estimată

1. Subsecţiunea se completează de către persoanele fizice care estimează, pentru anul curent, venituri a căror valoare cumulată, din una sau mai multe surse şi/sau categorii de venituri, este cel puţin egală cu nivelul a 12 salarii de bază minime brute pe ţară, în vigoare la termenul de depunere a declaraţiei, din următoarele categorii:
a) venituri din activităţi independente;
b) venituri din drepturi de proprietate intelectuală;
c) venituri din asocierea cu o persoană juridică, contribuabil potrivit titlurilor II, III din Codul fiscal sau Legii nr. 170/2016 privind impozitul specific unor activităţi, pentru care sunt aplicabile prevederile art. 125 din Codul fiscal;
d) venituri din cedarea folosinţei bunurilor;
e) venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură;
f) venituri din investiţii;
g) venituri din alte surse.
Ultima modificare: Joi, 21 Iunie 2018
Ioan Petru Butariu, Contabil
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca asociatul obtine venituri din dividende in 2018 peste plafonul anual de cel putin 12 salarii minime brute pe tara, va datora contributie la sanatate. Valoare plafon 22800 lei. Va depune declaratie unica pana pe 31.03.2019 daca trebuie sa plateasca cass si tot pana atunci va si plati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurări sociale de sănătate pentru veniturile din dividende anasegarceanu anasegarceanu Bună ziua, As vrea să știu, unde este menționat faptul că asigurarile de sănătate sunt plafonate la 2280 lei pe an indiferent de suma de dividende ... (vezi toată discuția)
Dividende acordate in a2018 Dorobat Nicoleta Carmen Dorobat Nicoleta Carmen Buna ziua, As avea si eu o intrebare referitoare la acordarea de dividende in cursul anului 2018 pentru anii precedenti. Daca am inteles bine conform ... (vezi toată discuția)
Plata cass la venit din dividende in 2018 tiberiu60 tiberiu60 Pentru dividentele din 2017, repartizate in 2018 (luna aprilie), avand in vedere ca asociatul unic este si pensionar in afara de impozit, care a fost platit, ... (vezi toată discuția)