avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Legislatia muncii si probleme ... Recuperare bani pensie persoană decedată
Discuție deschisă în Legislatia muncii si probleme conexe

Recuperare bani pensie persoană decedată

Dacă soțul meu este mort,și anul asta ar fi făcut 67 ani,și a lucrat in Italia că marinar,12 ani.....pot solicita statului italian banii depuși pentru pensie?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iunie 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Buna seara,
De ce nu solicitati statului italian pensia de urmas europeana pentru anii lucrati aici si la care ar fi avut dreptul?
Buna seara,mulțumesc pentru răspuns.asta am întrebat*dacă soțul meu este decedat de 2ani,pot cere statului italian pensie de urmaș?*și eventual să mă îndrumați pentru primul pas,adică de unde sa incep?multumesc
Ady3v a scris:

...pot solicita statului italian banii depuși pentru pensie

Buna seara,
Dupa cum se vede intrebarea dvs. este diferita de ceea ce ati scris in postarea anterioara. Si acest lucru are un alt sens. Adica se intelege ca voiati sa retrageti banii depusi de sotul dvs. ca si contributie la fondul de pensii.

Revenind la raspunsul care va intereseaza. Trebuie sa va adresati Oficiului judetean de pensii daca sunteti in posesia tuturor documentelor prin care puteti face dovada anilor lucrati in strainatate. Dar mai intai interesati-va care este limita de varsta pentru pensionarea in Italia, pentru fostul sot.
Daca aveti documentele, contract de munca, state de plata si fluturasii de salariu (busta paga), prezentati-va cu toate aceatea la Casa de pensii. Ei vor fi cei care se vor ocupa de toate formalitatile, luand legatura cu autoritatile din Italia.
Daca nu aveti aceste documente, trebuie sa veniti in Italia si sa adresati o cerere prin care solicitati anii lucrati aici , la Agenzia delle Entrate si la INPS.
Ultima modificare: Joi, 28 Iunie 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Vă mulțumesc!
Cu placere! Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocatnet italia: schimbare nume de familie în urma divorțului marianastanciu2018 marianastanciu2018 Daca dupa divort am schimbat numele,pot sa imi pierd drepturile in Italia fiind prima Stanciu iar acum Bunaciu,avand pensia de invalidità civile si toate ... (vezi toată discuția)
Impozit catre statul italian. elenagrum elenagrum Daca nu am platit impozitul pe salariu vreme de trei ani in Italia si am fost luata in evidentele fiscului in acest sens, daca nu platesc ce risc sa se ... (vezi toată discuția)
Nedepunere declaratie anuala de venituri italia Evyy Evyy Buna ziua. Daca puteti sa mi raspundeti si mie la o intrebare..Se pot lua autoritatile din Italia de bunurile personale din Romania? Tatal meu a decedat acum.3 ... (vezi toată discuția)