avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contabilitate in partida simpla pentru PFA in sistem ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contabilitate in partida simpla pentru PFA in sistem real

Buna ziua,

Vin cu o noua intrebare legata de contabilitatea in partida simpla, in cazul unui PFA inregistrat in sistem real de impozitare.

Din cate am inteles, pentru acest gen de contabilitate specificat, contabilitatea ar insemna tinerea urmatoarelor registre:

1. Registrul jurnal de incasari/plati;
2. Registrul inventar;
3. Registrul de control (care, din cate am inteles nu ar fi obligatoriu pentru PFA).

Eu as dori sa utilizez pentru acest lucru, o aplicatie precum Smart BIll, care din cate am vazut ofera functionalitati pentru primele doua registre necesare, 1. Registrul jurnal de inacasari si plati si 2. Registrul inventar si are o interfata destul de intuitiva pentru a lucra cu diverse concepte legate de contabilitatea primara.

Intrebarea mea ar fi daca in aceste conditii si avand in vedere ca pentru inceput o sa am o activitate destul de redusa ca PFA, in care o sa vand din cand in cand cateva produse si o sa prestez cateva servicii.. as avea nevoie neaparat de contabil ?

Multumesc anticipat pentru un raspuns.



Cel mai recent răspuns: ciucardelcosti , utilizator 12:31, 27 Iunie 2018
Întradevăr, la PFA nu este obligatorie colaborarea cu un contabil, dar eu o recomand.
Va multumesc pentru raspuns ! O zi buna !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate pfa taximetrie haiducu haiducu buna seara . la un pfa taximetrie se tine contabilitate in partida simpla ? ce registre mai trebuie in afara de registrul de incasari si plati??:stunned: (vezi toată discuția)
Contabilitate corina_gusoi corina_gusoi Buna. Am facut de curand un pfa si as vrea sa stiu cum sa imi tin contabilitatea. Vreau sa imi deschid un salon de cosmetica si nu stiu absolt nimic despre ... (vezi toată discuția)
Evidenta la pfa Iulia Feher Iulia Feher Buna, pentru persoanele care isi tin evidenta cu documente tipizate la Pfa neplatitor de tva, domeniu de activitate comerț cu amănuntul, ma intereseaza ce ... (vezi toată discuția)