avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Viză cetățean sirian
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Viză cetățean sirian

Sunt casatorota cu un cetatean tunisian cum pot obtine viza lui pt România pentru ca la ambasada a fost refuzat de 2 ori
Altfel decât cu cerere de viză aprobată de ambasada noastră n-aveți cum.
Pentru ce fel de viza a aplicat? Daca a aplicat de prima data pentru viza reintregirea familiei evident a fost respinsa.

Solicitati IGI aprobarea unei invitatii pe numele sotului in scop de vizita. Un exemplar aprobat va fi trimis acestuia putand mai apoi sa aplice ptr viza in scop de vizita pe baza invitatiei.
Ultima modificare: Vineri, 29 Iunie 2018
ContSters82289, utilizator
Fiind casatoriti IGI nu primeste invitatia intrucat este exceptie de la procedura invitatiei. Indiferent de tipul de viza solicitat, persoana are o alta problema. Poate solicita o viza C/VV (vizita) sau D/VF (reintregirea familiei - membru de familie cetatean roman), daca aveti certificat de casatorie romanesc.
Informatia dv este eronata.
Viza ptr reintregirea familiei se acorda printre alte conditii in baza documentului care atestă dreptul de şedere pe teritoriul României;Daca nu exista acest document solicitarea de viza de acest tip este respinsa.

Prin urmare viza in scop de vizita este posibila pe baza invitatiei.

Aceeasi problema a fost semnalata si de alta persoana indrumata in acelasi demers eronat si din pacate a avut aceeasi soarta. Mai grav este ca pentru aprobarea unei noi aplicatii de viza istoricul cererilor respinse au semnificatie in decizia aprobarii viitoarelor solicitari de viza.

www.avocatnet.ro/forum/discu...
Ultima modificare: Vineri, 29 Iunie 2018
ContSters82289, utilizator
A aplicat si prima data si a doua pt reintregirea familiei si ia dat OUG 194/2002 ART 27 ALIN 2 LIT E

Alte discuții în legătură

Acte necesare viza termen lung si reintregirea familiei,rezidenta permanenta in romania ptr dominicani dupa casatorie GeorgianaDutu GeorgianaDutu Buna seara, Sunt casatorita cu un cetatean Dominican din August 2013 si momentan locuim in Rep Dominicana unde a avut loc si cununia civila . Am dorii sa ... (vezi toată discuția)
Viza de reintregire a familiei Violetagaudi Violetagaudi Buna Sint casatorita cu un cetatean egiptean de un an jumate.sotul meu a depus acte oentru viza de trei ori si a fost refuzat pe motiv ca ei nu cred ca intre ... (vezi toată discuția)
Migrare ilegala andreizabela andreizabela Buna ziua, De ceva vreme, mai exact din iunie 2015 ma confrunt cu o problema care sincer mi-a epuizat toate fortele atat psihic cat si fizic, nu stiu ce cale ... (vezi toată discuția)