avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Acte necesare viza termen lung si reintregirea ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Acte necesare viza termen lung si reintregirea familiei,Rezidenta permanenta in Romania ptr Dominicani dupa casatorie

Buna seara,
Sunt casatorita cu un cetatean Dominican din August 2013 si momentan locuim in Rep Dominicana unde a avut loc si cununia civila .
Am dorii sa venim in Romania si sa ne stabilim in tara .
Aici in Rep Dominicana nu exista Ambasada Romaniei si Consulul de aici ne-a informat ca el nu poate sa ne ajute cu nimic .Cea mai apropiat ambasada a Romaniei este in Columbia sau Venezuela .
Doresc sa stiu ce trebuie sa fac ptr inregistrarea casatoriei si in Romania (daca putem sa o inregistrez la una din ambasada din Columbia sau Venezuela si ce documete sunt necesare )
Pot sa cer viza de reitregirea familiei cu sedere lunga de aici si ce documente sunt necesare ?
Ce acte sunt necesare pentru a cere rezidenta pentru el in Romania ?
Pe scurt care ar fi ce-a mai usoara modalitate si legala sa imi aduc sotul in tara.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Viorel Iordache , Alte profesii 10:27, 6 August 2020
In legatura cu inregistrarea casatoriei nu as putea sa va ajut, dar in ceea ce priveste viza de reintregire a familiei, va pot da cateva sfaturi, intrucat societatea noastra se ocupa cu obtinerea vizelor de orice tip, munca, familie, afaceri, scopuri religioase, studii, etc, astfel o sa va redau in detaliu:
Reintregirea familiei pentru cetatenii romani

Cetatenii romani pot solicita si ei reintregirea familiei. Astfel, membrii de familie ai cetatenilor romani vor solicita direct misiunilor diplomatice si oficiilor consulare ale Romaniei din statul in care au resedinta, viza de lunga sedere pentru reintregirea familiei.

Solicitarea de viza pentru membrii de familie ai cetatenilor români, va fi insotita de certificatul de casatorie eliberat de autoritatile romane sau transcris in conditiile legii, ori dupa caz, de dovada exiatentei legaturii de rudenie sau a calitatii de partener.

Solicitanti de viza pentru strainii membrii de familie ai cetatenilor romani, care fac dovada ca sunt inregistrati cu drept de rezidenta in alt stat membru in aceasta calitate, va fi insotita de documente care sa ateste ca sunt inregistrati cu drept de rezidenta in alt stat membru, in calitate de membru de familie al cetateanului roman.

Acordarea vizei de lunga sedere pentru reintregirea familiei poate fi refuzata atunci cand solicitarea se intemeiaza pe o casatorie de convenienta constatata anterior, in conditiile prezentei ordonante de urgenta, sau cand se constata existenta unei stari de bigamie sau poligamie.
Membrii de familie ai cetateanului roman vor depune urmatoarele documente pentru obtinerea vizei:

a. certificatul de casatorie eliberat de autoritatile romane sau transcris in conditiile legii, ori, dupa caz, dovada existentei legaturii de rudenie sau a calitatii de partener;

b. dovada asigurarii medicale pe perioada valabilitatii vizei;

c. certificatul de cazier judiciar sau alt document cu aceeasi valoare juridica, eliberat de autoritatile din tara de domiciliu sau de resedinta a strainului.

Taxa de viza este de 120 Euro si se achita in statul in care faceti solicitarea. Pentru membrii de familie ai cetatenilor romani, viza se acorda fara plata txelor consulare.
Ca si procedura interna, viza de lunga sedere primeste aprobarea Centrului National de Vize, numai dupa obtinerea avizului Inspectoratului General pentru Imigrari. IGI emite acest aviz in cel mult 30 de zile de la primirea solicitarii, cu posibilitatea de prelungire a termenului cu 15 zile.
Viza de lunga sedere se acorda pentru o perioada de 90 de zile, cu una sau mai multe calatorii.
Permisul de sedere
Dupa intrarea in Romania, membrii de familie trebuie sa obtina un permis de sedere temporara de la formatiunile teritoriale ale Inspectoratului General pentru Imigrari din judetul in care locuiesc. Pentru obtinerea permisului de sedere temporara vor depune personal o serie de documente (li se va prelua si imaginea), cu cel putin 30 de zile inainte de expirarea dreptului de sedere acordat de viza.
Consultati lista documentelor necesare pentru obtinerea permisului de sedere in scopul reintregirii familiei (pentru membrii de familie ai cetatenior non UE/SEE).

Puteti inscrie certificatul la Caracas. Certificatul de casatorie si cel de nastere al sotului trebuie sa aiba aplicate apostila de la Haga de catre Ministerul de Externe dominican. Informatii gasiti pe site-ul consulatului nostru din Venezuela:
[ link extern ]

Scrieti-le inainte un e-mail aici
consul.rove@gmail.com
poate aveti noroc si va raspund lamuritor.
Cereti informatii despre:
- actele pentru transcriere, daca sunt doar cele publicate pe site - asta ca sa nu aveti surprize sa vi se ceara si altceva, e bine sa aveti confirmarea
- formalitatile pentru viza (daca poate aplica odata cu cererea de transcriere)
- programul de lucru cu publicul - pe site scrie ca sectia consulara are program astfel: luni si joi: 9-12; marti: 9-16.
Primul pas este sa apostilati certificatulde casatorie emis de autoritatile R. Dominicana, apoi in baza certificatului de casatorie (apostilat, tradus si legalizat), Cartea de Identitate a dvs., asigurare de sanatate valabila pe teritoriul Romaniei (asigurare de calatorie valabila cel putin 90 zile), invitatie (pe care o puteti face direct la ambasada), dovada spatiului de locuit pe teritoriul Romaniei, sotul va primi viza de lunga sedere D/VF ( acest lucru solicitati in cererea de viza cand aplicati pe portalul MAE: evisa.ro. Ajunsi in tara va adresati la IGI competent teritorial (ORI din judetul in care veti locui), cazier judiciar emis deautoritatile din R. Dominicana.
Ultima modificare: Joi, 6 August 2020
Viorel Iordache, Alte profesii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cu cetatean albanez anny-marry anny-marry buna ziua!as vrea sa stiu care sunt pasii si actele necesare ptr o casatorie in romania cu un cetatean albanez.si daca acesta facandu-i domiciliul in romania ... (vezi toată discuția)
Casatorie cetatean eu cu cetatean non-eu si cartea de rezidenta Joana77 Joana77 Buna Ziua, Ma numesc Ioana si sunt cetatean roman si viitorul meu sot este cetatean indian.La anul in luna Ianuarie,ne vom casatori civil in India la ... (vezi toată discuția)
Permis de lunga sedere in romania VerTrad1 VerTrad1 buna ziua, ma intereseaza aspectul legat de viza de lunga sedere pentru strainii membri de familie ai cetateanului roman (viza de tip D/VF). Sunt cetatean ... (vezi toată discuția)